11.4 C
Purmerend
donderdag 8 juni 2023
HomeGemeenteDienstverlening ETS zorgvervoer gaat voorlopig door

Dienstverlening ETS zorgvervoer gaat voorlopig door

This Content Is Only For Subscribers

Please subscribe to unlock this content.

Op 1 februari heeft de rechtbank het faillissement van ETS Taxi & Zorgvervoer B.V. uitgesproken. ETS verzorgt het Aanvullend Openbaar Vervoer (3.200 pashouders) en Leerlingenvervoer (46). De curatoren hebben laten weten dat ETS de diensten tot en met 12 februari op de gebruikelijke wijze kan voortzetten.

Wethouder Han Hefting: ‘We zijn er nog niet, maar voor nu is het positief te horen dat de dienstverlening voorlopig gecontinueerd blijft. Uiteraard zetten we alles op alles om te zorgen dat onze inwoners zo min mogelijk hinder ondervinden van deze vervelende situatie.’

Doorstart

De curatoren zijn druk bezig om een gehele of gedeeltelijke doorstart van ETS te realiseren. De curatoren zullen de komende dagen meer duidelijkheid moeten geven over de continuïteit van de dienstverlening op de langere termijn. De gemeente heeft nauw contact met de curatoren.

Meer informatie

Klanten kunnen bij ETS terecht voor meer informatie via de gebruikelijke telefoonnummers van ETS. Met andere vragen, bijvoorbeeld over de achtergronden, kan er contact opgenomen worden met de gemeente.
Leerlingenvervoer: telefoon: 0299 480 358 (Ida Pilkes) of 0299 480 359 (Els Kleinepier)
Aanvullend openbaar vervoer: telefoon: 0299 452 555 (Loket Wmo).

Meest gestelde vragen faillissement ETS

Maandag 1 februari  heeft de rechtbank het faillissement van  ETS Taxi & Zorgvervoer B.V. en ETS Taxi Services B.V. uitgesproken. Voor de gemeentes Purmerend en Beemster verzorgt ETS Aanvullend Openbaar Vervoer en Leerlingenvervoer.

  • Wat doet ETS in Purmerend/ Beemster?

In Purmerend en Beemster zijn 3200 pashouders voor het Aanvullend Openbaar Vervoer. Het gaat dan om vervoer van vooral mensen met een beperking en ouderen naar bezoeken, activiteiten enz. Daarnaast verzorgt ETS leerlingenvervoer van 46 kinderen die naar verder weg gelegen opvang of school moeten. Bijvoorbeeld blinde of dove kinderen en kinderen met een andere (gedrags-)beperking .

  • Wat is de situatie op dit moment?

Op dit moment levert ETS zijn diensten zoals gebruikelijk. Uit gesprekken met de curator blijkt dat ETS dit in elk geval tot en met 12 februari blijft doen. Het bedrijf streeft er nadrukkelijk naar (ook daarna) te blijven rijden en een totale overname te bewerkstelligen.
De curator  zal de komende dagen meer duidelijkheid moeten geven over de continuïteit van de dienstverlening op de langere termijn. De gemeente is in gesprek met de curator over de toekomst. Zodra er meer duidelijkheid is, worden klanten per brief geïnformeerd.

  • Waar kan ik terecht voor het regelen van mijn vervoer?

Curator heeft garantie gegeven dat de dienstverlening ongewijzigd blijft tot en met 12 februari. Al het personeel van ETS, chauffeurs, planners, telefonisten en ondersteunend personeel heeft verzekerd door te werken. Er wordt zelfs extra ingezet op het telefoonteam.
ETS wil heel graag een doorstart maken.  Vanwege de sociale impact maar ook om een doorstart mogelijk te maken. Voor een doorstart is het belangrijk dat reizigers vervoerd worden en de opdrachtgevers aan boord blijven.

  • Wat gebeurt er in de toekomst met mijn vervoer?

De gemeente zal zich inspannen om een goede vervoerder te contracteren. We willen de eventuele overgang zo soepel mogelijk laten verlopen.

  • Waar kan ik terecht met vragen?

Mocht u vragen hebben over de dienstverlening, dan kunt u zich wenden tot ETS via de gebruikelijke telefoonnummers van ETS.

Heeft u andere vragen, bijvoorbeeld over de achtergronden, dan kunt u contact opnemen met de gemeente.
Leerlingenvervoer: telefoon: 0299 480 358 (Ida Pilkes) of 0299 480 359 (Els Kleinepier)
Aanvullend openbaar vervoer: telefoon:  0299- 452 555 (loket WMO)


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,323FansLike
2,236VolgersVolg
1,592VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
11.4 ° C
12.8 °
10.6 °
90 %
2.7kmh
41 %
do
21 °
vr
24 °
za
26 °
zo
26 °
ma
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.