* Purmerland112

Start hoger beroep ‘Purmerlandmoorden’

Purmerland – 8 februari start de behandeling van het hoger beroep betreft de zogeheten Purmerlandmoorden.

In het kort:
Op 20 december 2011 worden er op een parkeerplaats bij het fietspad aan het Burgtpad te Purmerland, gemeente Landsmeer, bij twee auto’s twee lichamen van overleden aangetroffen. Het gaat om Maurice Bouwhuijs en Arjan Kools. De mannen blijken te zijn doodgeschoten.

Op 19 januari 2012 wordt er een lichaam van een dode man uit het Noord-Hollands kanaal (ter hoogte van Kanaaldijk 100) te Landsmeer gehaald. Het betreft het lichaam van Mohamed Benbouker. Hij blijkt eveneens te zijn doodgeschoten op 20 december 2011.

Uitgebreid onderzoek legt conflicten in het milieu van de hennepteelt bloot, die uiteindelijk met grof geweld zijn beslecht. In hoger beroep staan drie van de vier verdachten terecht; in het geval van de vierde is het appèl door zowel de verdachte als het OM ingetrokken.

 

 

 

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.