Start hoger beroep ‘Purmerlandmoorden’

Purmerland – 8 februari start de behandeling van het hoger beroep betreft de zogeheten Purmerlandmoorden.

In het kort:
Op 20 december 2011 worden er op een parkeerplaats bij het fietspad aan het Burgtpad te Purmerland, gemeente Landsmeer, bij twee auto’s twee lichamen van overleden aangetroffen. Het gaat om Maurice Bouwhuijs en Arjan Kools. De mannen blijken te zijn doodgeschoten.

Op 19 januari 2012 wordt er een lichaam van een dode man uit het Noord-Hollands kanaal (ter hoogte van Kanaaldijk 100) te Landsmeer gehaald. Het betreft het lichaam van Mohamed Benbouker. Hij blijkt eveneens te zijn doodgeschoten op 20 december 2011.

Uitgebreid onderzoek legt conflicten in het milieu van de hennepteelt bloot, die uiteindelijk met grof geweld zijn beslecht. In hoger beroep staan drie van de vier verdachten terecht; in het geval van de vierde is het appèl door zowel de verdachte als het OM ingetrokken.

 

 

 

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.
Met een overzicht van de belangrijkste artikelen
En exclusieve kortingsacties van winkeliers.
En veel meer. Laat u verrassen. De eerste nieuwsbrief zult u eind oktober ontvangen.

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*