Gemeente

Werk aan bruggen in Edam

Werk aan bruggen in Edam

Kwakelbrug

Op maandag 22 februari wordt begonnen met het vervangen van het noordelijk landhoofd van de Kwakelbrug. Het landhoofd is aan vervanging toe. Als gevolg van de werkzaamheden zal de Priem tijdelijk op de kant geplaatst worden. Een deel van de Kwakelsteeg zal opengegraven woden om zo de fundatie opnieuw te kunnen storten en metselen. De werkzaamheden zullen op 1 april afgerond zijn. Tijdens het werk is de brug aan weerszijden afgesloten voor fietsers en voetgangers.

Trambrug

De Trambrug heeft beweegbare onderdelen die aan vervanging toe zijn (de buffer, kabel en kabellier). Deze werkzaamheden beginnen op 15 februari. De brug zal één dag in de steigers staan, maar er is verkeer mogelijk. Na vier weken worden alle nieuwe gereviseerde onderdelen weer geplaatst. Dit zal 15 maart zijn. Het leidt niet tot overlast voor het verkeer; vaarverkeer zal echter niet mogelijk zijn.

Constabelbrug

Vanwege werkzaamheden in de Hoogstraat en Baanstraat is het plaatsen van de hameitoren van de Constabelbrug uitgesteld. Dit zal in de 3e week van maart uitgevoerd worden en zal in de 1e week van april afgerond zijn.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.