5.9 C
Purmerend
vrijdag 26 april 2024
HomeGemeenteMevrouw Fabriek-Buijs nieuw commissielid namens het CDA

Mevrouw Fabriek-Buijs nieuw commissielid namens het CDA

In de raadsvergadering van 9 februari is mevrouw A.A. (Lida) Fabriek-Buijs benoemd tot commissielid namens het CDA.
In deze functie volgt zij de heer L.D.J. (Leander) Fabriek op, die in verband met zijn verhuizing naar buiten Beemster, op deze datum afscheid heeft genomen.

Een commissielid is anders dan een raadslid, niet gekozen op basis van verkiezingen, maar benoemd op voorstel van een raadsfractie. In die hoedanigheid kan de persoon deelnemen aan het politieke debat in de raadscommissie en zo volop meepraten over zaken die van belang voor Beemster zijn. De politieke besluitvorming vindt uiteindelijk plaats in de gemeenteraad door de dertien raadsleden die Beemster heeft.
In 2018 zijn er (weer) gemeenteraadsverkiezingen en de functie van commissielid is een prima mogelijkheid om zich te oriënteren of voor te bereiden op een mogelijk toekomstig raadslidmaatschap.

Bij Beemster zijn er naast mevrouw Fabriek, drie andere commissieleden te weten de heer H.W.E.Ö. (Harry) Heijmans namens D66, de heer W.J. (Wim) van Twisk namens de VVD en de heer P.C. (Peter) de Waal namens PvdA/GroenLinks.

De (vijf) raadsfracties van Beemster hebben ook steunfractieleden die aan het fractieberaad deelnemen. Deze rol kan ook een opstap naar het commissie- en/of raadslidmaatschap.

Wilt u meer weten hierover neem dan contact op met de griffier via het nummer (0299) 682101 of [email protected].



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,903FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
5.9 ° C
7.3 °
5 °
82 %
1.3kmh
100 %
vr
11 °
za
14 °
zo
15 °
ma
16 °
di
11 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.