Gemeente

Gemeente wint door Contaxus aangespannen kort geding

Contaxus heeft een kort geding tegen Edam-Volendam aangespannen in verband met het niet doorgaan van de huur van kantoorruimte aan de Julianaweg 192. De kantonrechter heeft de eisen van Contaxus in kort geding afgewezen.

In het najaar van 2015 zijn onderhandelingen gevoerd namens het college van B&W om te komen tot het huren van kantoorruimte in het pand van Contaxus. Er was in principe overeenstemming bereikt om te gaan huren, onder voorwaarde dat de gemeenteraad hiermee zou instemmen. De uitkomst van de raadsvergadering op 26 november 2015 was dat het voorstel van het college van B&W, om in het pand van Contaxus kantoorruimte te gaan huren, werd afgewezen; er werd geen geld voor beschikbaar gesteld.

Contaxus heeft in kort geding nakoming gevorderd van de volgens hen overeengekomen huurperiode per 1 november. Het college van B&W heeft daar tegenin gebracht dat er geen sprake was van een overeenkomst door het ontbreken van goedkeuring van de gemeenteraad. De kantonrechter heeft nu geoordeeld dat er geen huurovereenkomst tot stand gekomen is.

De juridische procedure is hiermee nog niet ten einde, want Contaxus heeft hoger beroep ingesteld en zet de zaak voort in een bodemprocedure.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.