10.1 C
Purmerend
maandag 11 december 2023
HomeGemeenteMet IkPas fris de lente in! Zaanstreek-Waterland 30 dagen zonder alcohol

Met IkPas fris de lente in! Zaanstreek-Waterland 30 dagen zonder alcohol

Fris de lente in! Dat is het motto van de IkPas-actie om mensen te motiveren 30 dagen geen alcohol te drinken. Het drinken van alcohol is voor velen een gewoonte. Wil je deze gewoonte doorbreken? Doe dan vanaf 1 maart a.s. mee aan de actie ’30 dagen zonder alcohol’ van GGD Zaanstreek-Waterland en Brijder Jeugd. Aanmelden kan viawww.ikpas.nl.

Uitdaging of makkie?

‘IkPas’ is een positieve uitdaging om een periode geen alcohol te drinken. Iedereen kan eraan meedoen: individueel (een afspraak met jezelf) of samen met vrienden, collega’s of familieleden. Veel deelnemers van de eerste editie in 2015 gaven aan onbewust een patroon te hebben aangenomen waarbij het vanzelfsprekend was dat ze 1 of meerdere glazen alcohol per dag dronken. Door bewust een keuze te maken om wel of niet te drinken, doorbraken ze het patroon en was alcohol niet meer vanzelfsprekend. Ook heeft een groot deel van de deelnemers positieve lichamelijke veranderingen ervaren: ze voelden zich fitter en scherper, sliepen beter, vielen af en hadden een betere huid.

Waarom IkPas?

Meer dan 80% van de Nederlanders drinkt alcohol. Veel mensen drinken alcohol op meer dan de helft van de dagen in de week. Bij steeds meer gelegenheden lijkt het gewoon om alcohol te drinken: voor of tijdens het eten, voor het slapen gaan, na afloop van congressen, bij de vrijdagmiddagborrel of voor de buis tijdens voetbal.

Om mensen te stimuleren bewuster te kiezen voor wel of niet drinken zijn 30 en 40-dagen zonder alcoholacties ontstaan. Een andere reden is om een goed voorbeeld te geven aan de jeugd (de NIX18-generatie) die we ook vragen helemaal geen alcohol te drinken tot hun 18e en te laten zien dat het ook gezellig kan zijn zonder alcohol.

De benaming “IkPas” is positief bedoeld, om kort en krachtig een antwoord te hebben in situaties waarin alcohol wordt aangeboden. Net zoals “Ik ben de BOB” volstaat als uitleg bij het niet drinken van alcohol door de chauffeur.

De website www.IkPas.nl

Aanmelden verloopt via de IkPas-website. Tijdens de 30 dagen zonder alcohol ontvangen deelnemers enkele berichten met informatie en een IkPaspoort, een dagboekje met leuke tips en weetjes. Vragen? Mail naar [email protected]Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,742FansLike
2,526VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
10.1 ° C
10.6 °
8.9 °
77 %
5.4kmh
52 %
ma
10 °
di
8 °
wo
7 °
do
6 °
vr
5 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.