4.2 C
Purmerend
woensdag 28 februari 2024
HomeGemeenteBestemmingsplannen Purmerend

Bestemmingsplannen Purmerend

Bestemmingsplan “De Purmer 2016”

Het college start binnenkort de procedure om het bestemmingsplan “De Purmer 2016” vast te stellen. Met dit plan is er een actueel planologisch kader voor de woonwijken Purmer-Noord, Purmer-Zuid en het landelijk gebied bij de Westerweg. Voor nieuwe ontwikkelingen zal separaat een planologische regeling worden vastgesteld. Dit is het geval bij nieuwe ontwikkelingen als woningbouw aan de Brantjesstraat en de Purmerenderweg (Purmerbuurt). Het participatietraject over het voorontwerpbestemmingsplan is afgerond. Het participatietraject heeft geleid tot 8 reacties. De wijzigingen die hieruit zijn voortgekomen zijn verwerkt in het ontwerpbestemmingsplan. Er zijn ook enkele ambtshalve wijzigingen doorgevoerd. Het bestemmingsplan kan verder in procedure worden gebracht en wordt binnenkort in ontwerp ter inzage gelegd. Iedereen wordt dan gedurende een termijn van 6 weken in de gelegenheid gesteld zijn of haar zienswijze(n) in te dienen. Dit wordt bekend gemaakt op de website en in het Purmerends Nieuwsblad.

Bestemmingsplan “Wherepark 2016”

Het college start binnenkort de procedure voor het bestemmingsplan “Wherepark 2016”. Met dit plan wordt de bouw van maximaal 210 eengezinswoningen en 38 appartementen planologisch mogelijk gemaakt in het Wherepark in Wheermolen-West. In 2013 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan “Wheermolen 2012” vastgesteld. Het gebied ‘de Driehoek’ werd daarin niet meegenomen omdat de plannen voor de herontwikkeling toen onvoldoende concreet waren. De afgelopen jaren hebben Intermaris en de gemeente samen gewerkt aan planvorming voor Wheermolen-West. Met bewoners is gezamenlijk het stedenbouwkundig plan opgesteld. De input van de buurt is gebruikt bij de totstandkoming van het nu voorliggende ontwerp. Het bestemmingsplan kan verder in procedure worden gebracht en wordt binnenkort in ontwerp ter inzage gelegd. Iedereen wordt dan gedurende een termijn van 6 weken in de gelegenheid gesteld zijn of haar zienswijze(n) in te dienen. Dit wordt bekend gemaakt op de website en in het Purmerends Nieuwsblad.

Bestemmingsplan en omgevingsvergunning Primulastraat

Het college start de procedure om te komen tot een nieuw bestemmingsplan, alsmede een omgevingsvergunning, voor het als ontwikkellocatie aangewezen perceel Primulastraat 2a. Hier staat op dit moment een schoolgebouw. De wens is woningbouw maar dat past niet in het bestemmingsplan. Projectontwikkelaar GreenFields TAD B.V. heeft het (project-)bestemmingsplan “Primulastraat 2016” in ontwerp aangeleverd en een aanvraag om omgevingsvergunning voor oprichting van 20 woningen ingediend. Daaraan voorafgaand is de buurt betrokken bij de totstandkoming van het bouwplan. Het ontwerpbestemmingsplan voldoet aan de vereisten, de aanvraag omgevingsvergunning is getoetst aan de relevante (bouw- en milieu)regelgeving. Hieruit blijkt dat vergunningverlening mogelijk is. De besluiten worden binnenkort ter inzage gelegd. Iedereen wordt dan gedurende een termijn van 6 weken in de gelegenheid gesteld zijn of haar zienswijze(n) in te dienen. Op de website van de gemeente en in het Purmerends Nieuwsblad wordt dit bekend gemaakt. Indien er géén zienswijzen worden ingediend, wordt de gemeenteraad daarna voorgesteld het bestemmingsplan vast te stellen. Daarna verleent het college de omgevingsvergunning.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,798FansLike
2,538VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
4.2 ° C
5.6 °
2.4 °
75 %
2.2kmh
100 %
wo
9 °
do
8 °
vr
8 °
za
9 °
zo
6 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.