8 C
Purmerend
dinsdag 27 februari 2024
Home* ZuidoostbeemsterDief aangehouden in Zuidoostbeemster na achtervolging

Dief aangehouden in Zuidoostbeemster na achtervolging

Na een diefstal in vereniging in Hoorn is dinsdagavond in de Zuidoostbeemster een verdachte, na een achtervolging, aangehouden door de politie Purmerend.

Nadat de diefstal gepleegd was in Hoorn, gingen mogelijk een drietal verdachten er vandoor in een grijze personenauto over de A7, in de richting van Purmerend. Daar zagen surveillerende politiemensen van het team Purmerend dit voertuig rijden, wat uitmondde in een achtervolging.

Zo meldt Politie Purmerend op hun Facebook

Deze achtervolging ging in de richting van de Zuidoostbeemster waarbij de grijze auto, binnen de bebouwde kom, geregeld zeer hoge snelheden bereikte. Daar wij als politie altijd de risico’s afwegen, snel maar voorzichtig, achter het voertuig blijven rijden.
Mede doordat diverse bewoners van de Zuidoostbeemster ons aldoor letterlijk “aanwezen” in welke richting de grijze personenauto was gereden, zagen wij de mannen uitstappen en wegrennen naar een stuk bos gelegen tussen de Oostdijk en de Purmerenderweg.

Ook toen wij een fiets vroegen van een bewoner was dit geen probleem en werd de fiets direct aan ons afgestaan voor de achtervolging. Één van de verdachten is vrij kort daarna aangehouden.

Andere bewoners van de Zuidoostbeemster hadden met hun eigen auto, de genoemde grijze auto vast geparkeerd, zodat deze niet meer kon wegrijden als de verdachten eventueel nog zouden terugkomen.

Door een goede samenwerking met de bewoners van de Zuidoostbeemster hebben wij een verdachte kunnen aanhouden. Een mooie samenwerking, waarvan dank vanuit de politie Purmerend.

De zaak wordt verder onderzocht door de recherche.

 

Update 12.00 uur / 17-02-2016:

Politie persbericht;

Sigarettendief aangehouden

Laatste update:
17-02-2016 | 11:53
Hoorn – Op dinsdagavond hield de politie een 23-jarige man uit Den Haag aan wegens diefstal van sigaretten uit een supermarkt aan de Rondeelstraat in Hoorn.

Omstreeks 17.15 uur kreeg de politie melding dat enkele personen sigaretten hadden gestolen. De daders waren in een personenauto weggereden over de A7 in de richting Purmerend. De politie zette de achtervolging in, maar omdat de vluchtauto steeds sneller reed, kon de bestuurder niet tot stoppen gedwongen worden. Uiteindelijk stopte de auto op de Ninaberstraat in Zuidoost Beemster. Hier vluchtten de verdachten een bosperceel gelegen tussen de Oostdijk en de Purmerenderweg in. De politie blokte het perceel af en zocht de verdachten. Hierbij werden twee politiehonden en een helikopter ingezet. Een van de verdachten kon worden aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Hij is inmiddels in verzekering gesteld. De politie nam de auto in beslag.

Een onderzoek wordt ingesteld naar de identiteit van de andere verdachte(n).Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,799FansLike
2,537VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
8 ° C
10 °
6.1 °
73 %
1.3kmh
32 %
di
8 °
wo
10 °
do
9 °
vr
7 °
za
7 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.