15.6 C
Purmerend
zaterdag 13 juli 2024
HomeRegionaalNoord-Holland bij topregio’s van Europa

Noord-Holland bij topregio’s van Europa

De regio Noord-Holland staat op een mooie 15e plaats in het toonaangevende jaarlijkse rapport van fDi Magazine. Een keer in de 2 jaar publiceren zij een lijst van ‘European Cities & Regions of the Future’, die de infrastructuur, beloningen en mogelijkheden hebben om foreign direct investments aan te trekken.

Voor het rapport wordt de data van 481 regio’s en steden gebruikt. Steden en regio’s worden voor de totaalscore beoordeeld op 5 punten: Economic Potential, Labour Environment, Cost Effectiveness, Infrastructure en Business Friendliness.

Hoge notering onder mid-sized regions
De regio Noord-Holland heeft in de categorie van mid-sized regions (1,5 – 4 miljoen mensen) een aantal hoge noteringen gescoord. Overall kreeg de regio zelfs een top 3 notering van fDi Magazine (in 2014/15 was dit nog een 9e plaats). Ook 2 andere Nederlandse mid-sized regions wisten de top 10 te kraken. Brabant behaalde een 5e plaats, terwijl Zuid-Holland 10e werd. Noord-Holland scoorde internationaal enorm goed op infrastructuur. De ‘connectivity’ bezorgde de regio een 2e plaats op de Europese ranglijst.

Gedeputeerde Economische Zaken van de provincie Noord-Holland, Jaap Bond: “Noord-Holland is een fantastische regio. Buitenlandse investeerders zijn vooral gecharmeerd van de fysieke ruimte in Noord-Holland Noord op nog geen uur rijden van internationale faciliteiten zoals Schiphol en de havens van Amsterdam. Dit rapport bevestigt opnieuw wat wij in Noord-Holland al lang weten.”Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
15.6 ° C
16.8 °
14.5 °
75 %
1.8kmh
75 %
za
16 °
zo
19 °
ma
22 °
di
21 °
wo
23 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.