23.3 C
Purmerend
zondag 23 juni 2024
HomeGemeenteGeef mij maar een boek!

Geef mij maar een boek!

Gratis klassieker voor de Purmerendse jeugd

Op zaterdag 20 februari om 11.00 uur neemt Burgemeester Bijl het eerste Purmerendse boek van de actie ‘Geef mij maar een boek!’ in ontvangst. Dat gebeurt bij Boekhandel Het Leesteken in de Zuidersteeg. Dat is meteen het officiële startsein voor de actie: alle Purmerendse scholieren kunnen voor 1 euro het boek ophalen bij de boekhandels Bruna, Het Leesteken en Wolkewietje.

Maar 1 euro

Boekhandels in het hele land hebben de handen ineen geslagen om kinderen weer aan het lezen te krijgen. Ook kinderen die weinig te besteden hebben. Elk jaar stellen de boekverkopers een prachtige Nederlandse klassieker beschikbaar voor slechts 1 euro. Zodat alle kinderen straks zelf hun eigen boeken in de kast hebben staan.

Oorlogswinter

Het eerste boek dat dit jaar wordt aangeboden is het beroemde boek Oorlogswinter van Jan Terlouw, dat onder meer een Gouden Griffel kreeg. Het is de initiatiefnemers bedoeld om het streven naar een breed boekenbezit en daarmee een brede geletterdheid een extra duw in de rug te geven.

Voucher voor groepen 7 en 8

De gemeente is erg enthousiast over het initiatief van de boekverkopers. Lezen is van groot belang voor de ontwikkeling van kinderen en bevordert de kennis die kinderen van de wereld hebben.Scholen hebben daarom voor leerlingen in groep 7 en 8 een voucher gekregen. Met het voucher kunnen de kinderen bij een van de aangesloten boekhandels het boek Oorlogswinter zelfs gratis ophalen!Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,948FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
23.3 ° C
25 °
20 °
52 %
2.7kmh
3 %
zo
22 °
ma
22 °
di
25 °
wo
26 °
do
29 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.