Gemeente

Nachtelijk vliegverkeer boven Purmerend

Vliegtuigje gaat thermografische scan maken van warmtenet Purmerend

In opdracht van Stadsverwarming Purmerend (SVP) wordt binnenkort –zodra de weersomstandigheden dat toelaten– voor de derde keer een thermografische scan van het warmtenet gemaakt met behulp van vliegtuigopnamen. Het vliegtuig zal 3 à 4 uur, op circa 500 meter hoogte, boven Purmerend vliegen. De vlucht vindt plaats tussen 2 uur na zonsondergang en zonsopgang. Met behulp van de scan zijn de onderhouds- en renovatieactiviteiten van SVP beter te plannen. De methodiek is inmiddels zeer effectief gebleken: de reductie van het warmteverlies is groot. Ons voorbeeld wordt nu ook gevolgd door andere warmtebedrijven.

SVP heeft ongeveer 550 km ondergrondse leidingen in haar beheer. Met de scan kan SVP haar onderhouds- en renovatieactiviteiten doelmatiger en efficiënter plannen dan met de huidige beschikbare techniek mogelijk is. Het vliegtuig, een tweemotorig propeller toestel van het Deense bedrijf COWI zal op een hoogte van ongeveer 500 meter een aantal uur over Purmerend een vliegpatroon volgen. Een goed resultaat is alleen mogelijk als de invloed van zonnewarmte is uitgesloten. De vlucht moet daarom in de winterperiode en in de avonduren dan wel ´s nachts worden uitgevoerd.

Het Ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft hiervoor een ontheffing afgegeven.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.