4.2 C
Purmerend
woensdag 28 februari 2024
HomeGemeenteNachtelijk vliegverkeer boven Purmerend

Nachtelijk vliegverkeer boven Purmerend

Vliegtuigje gaat thermografische scan maken van warmtenet Purmerend

In opdracht van Stadsverwarming Purmerend (SVP) wordt binnenkort –zodra de weersomstandigheden dat toelaten– voor de derde keer een thermografische scan van het warmtenet gemaakt met behulp van vliegtuigopnamen. Het vliegtuig zal 3 à 4 uur, op circa 500 meter hoogte, boven Purmerend vliegen. De vlucht vindt plaats tussen 2 uur na zonsondergang en zonsopgang. Met behulp van de scan zijn de onderhouds- en renovatieactiviteiten van SVP beter te plannen. De methodiek is inmiddels zeer effectief gebleken: de reductie van het warmteverlies is groot. Ons voorbeeld wordt nu ook gevolgd door andere warmtebedrijven.

SVP heeft ongeveer 550 km ondergrondse leidingen in haar beheer. Met de scan kan SVP haar onderhouds- en renovatieactiviteiten doelmatiger en efficiënter plannen dan met de huidige beschikbare techniek mogelijk is. Het vliegtuig, een tweemotorig propeller toestel van het Deense bedrijf COWI zal op een hoogte van ongeveer 500 meter een aantal uur over Purmerend een vliegpatroon volgen. Een goed resultaat is alleen mogelijk als de invloed van zonnewarmte is uitgesloten. De vlucht moet daarom in de winterperiode en in de avonduren dan wel ´s nachts worden uitgevoerd.

Het Ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft hiervoor een ontheffing afgegeven.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,798FansLike
2,538VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
4.2 ° C
5.6 °
2.4 °
75 %
2.2kmh
100 %
wo
9 °
do
8 °
vr
8 °
za
9 °
zo
6 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.