Veel nuchtere bestuurders

Zuidoostbeemster – Zaterdagavond heeft de politie op de Zuiderweg een alcoholcontrole gehouden. Tussen 19:30 en 23:30 uur werden bijna driehonderd bestuurders ter controle aan de kant gezet.

Bijna alle bestuurders mochten na de blaastest meteen weer door rijden. Eén bestuurder had de alcohollimiet overschreden en moest ter plaatse in een speciale ‘alcoholbus’ een ademanalysetest doen. Hieruit bleek dat de bestuurder een alcoholpromillage van 0,62 had terwijl wettelijk een limiet geldt van 0.5 promille. Naast een rijverbod van een uur is tegen de drankrijder proces-verbaal opgemaakt.

Alcoholbus
Een alcoholbus is voorzien van speciale apparatuur waarmee het exacte alcoholpromillage kan worden bepaald. Hierdoor hoeven weggebruikers die op straat boven de limiet blazen niet meer onder politiebegeleiding naar het bureau maar kunnen ter plaatse, in de alcoholbus de ademanalyse afleggen en worden gehoord. Agenten houden hierdoor meer tijd over voor de daadwerkelijke controle.

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.
Met een overzicht van de belangrijkste artikelen
En exclusieve kortingsacties van winkeliers.
En veel meer. Laat u verrassen. De eerste nieuwsbrief zult u eind oktober ontvangen.

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*