17.4 C
Purmerend
zaterdag 22 juni 2024
Home* ZuidoostbeemsterVeel nuchtere bestuurders

Veel nuchtere bestuurders

Zuidoostbeemster – Zaterdagavond heeft de politie op de Zuiderweg een alcoholcontrole gehouden. Tussen 19:30 en 23:30 uur werden bijna driehonderd bestuurders ter controle aan de kant gezet.

Bijna alle bestuurders mochten na de blaastest meteen weer door rijden. Eén bestuurder had de alcohollimiet overschreden en moest ter plaatse in een speciale ‘alcoholbus’ een ademanalysetest doen. Hieruit bleek dat de bestuurder een alcoholpromillage van 0,62 had terwijl wettelijk een limiet geldt van 0.5 promille. Naast een rijverbod van een uur is tegen de drankrijder proces-verbaal opgemaakt.

Alcoholbus
Een alcoholbus is voorzien van speciale apparatuur waarmee het exacte alcoholpromillage kan worden bepaald. Hierdoor hoeven weggebruikers die op straat boven de limiet blazen niet meer onder politiebegeleiding naar het bureau maar kunnen ter plaatse, in de alcoholbus de ademanalyse afleggen en worden gehoord. Agenten houden hierdoor meer tijd over voor de daadwerkelijke controle.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,946FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
17.4 ° C
18.9 °
16.2 °
70 %
0.5kmh
4 %
za
16 °
zo
21 °
ma
22 °
di
25 °
wo
26 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.