* Zuidoostbeemster112Beemster

Veel nuchtere bestuurders

Zuidoostbeemster – Zaterdagavond heeft de politie op de Zuiderweg een alcoholcontrole gehouden. Tussen 19:30 en 23:30 uur werden bijna driehonderd bestuurders ter controle aan de kant gezet.

Bijna alle bestuurders mochten na de blaastest meteen weer door rijden. Eén bestuurder had de alcohollimiet overschreden en moest ter plaatse in een speciale ‘alcoholbus’ een ademanalysetest doen. Hieruit bleek dat de bestuurder een alcoholpromillage van 0,62 had terwijl wettelijk een limiet geldt van 0.5 promille. Naast een rijverbod van een uur is tegen de drankrijder proces-verbaal opgemaakt.

Alcoholbus
Een alcoholbus is voorzien van speciale apparatuur waarmee het exacte alcoholpromillage kan worden bepaald. Hierdoor hoeven weggebruikers die op straat boven de limiet blazen niet meer onder politiebegeleiding naar het bureau maar kunnen ter plaatse, in de alcoholbus de ademanalyse afleggen en worden gehoord. Agenten houden hierdoor meer tijd over voor de daadwerkelijke controle.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.