9.3 C
Purmerend
woensdag 21 februari 2024
HomeGemeenteE-learning module Verkeersregelaars

E-learning module Verkeersregelaars

Verenigingen en organisaties die evenementen op de openbare weg organiseren krijgen bij de vergunning de voorwaarde opgelegd gecertificeerde verkeersregelaars in te zetten. In onze gemeente is een groot aantal verkeersregelaars opgeleid door de politie. Zij moeten jaarlijks een herhalingscursus doen om bevoegd te blijven. Sinds enkele jaren wordt deze herhalingscursus gegeven in de vorm van een E-learning module. Daardoor hoeft men niet meer naar een instructiebijeenkomst te gaan en kan men de instructie volgen op een zelf gekozen tijdstip.

Verkeersregelaars die al opgeleid zijn maar de herhalingscursus voor 2016 nog niet hebben gedaan, worden verzocht de e-learning cursus op internet zo spoedig mogelijk opnieuw te doen, om bevoegd te blijven. De cursus is aangepast en overzichtelijker geworden. Er zijn nu losse modules per onderwerp en de module wordt afgesloten met het beantwoorden van een aantal vragen over die module. Er is dus geen examen na de theorie meer. De e-learning is niet alleen geschikt voor computer of laptop, maar nu ook voor tablet of smartphone.

Geïnteresseerde inwoners die ook als vrijwillig verkeersregelaar willen optreden worden opgeroepen om zich ook via internet aan te melden voor deze cursus en de instructie te volgen en bijbehorende examen te doen. De instructie (met onderstaande code) dient voor 1 april te worden afgerond. Indien er organisaties zijn (dus niet individuele personen) die na 1 april de E-learning module voor evenememtenverkeersregelaar willen gaan volgen, kunnen zelf een evenement aanmelden via www.verkeersregelaarsexamen.nl of contact opnemen met mevrouw W. Rebel van de sectie Algemeen Juridische Zaken op telefoonnummer 140299.

Wat moet u doen?

Voorafgaand aan de start van de cursus is het noodzakelijk om over een digitale pasfoto te beschikken. Voor degenen die vorig jaar al hebben meegedaan aan deze cursus, is dit niet opnieuw nodig. Bij de start van de cursus worden gegevens en een pasfoto gevraagd om, na het slagen van de cursus, een aanstellingspas te laten maken.

De gemeente zal zorg dragen voor de pasjes, die geldig zijn gedurende een jaar. Daardoor is het mogelijk dat de gemeente u eventueel vraagt voor evenementen van de IJsclub, het Sinterklaasfeest, de kaasmarkt, de Wielervereniging, enzovoort. U kunt uiteraard zelf beslissen of u dan wilt helpen of niet.

Inloggegevens

Ga naar: www.verkeersregelaarsexamen.nl
Ga naar: Evenementenverkeersregelaars

Klik aan: Registreren (vul de gegevens in en tot slot klik op “Registreer”) Vervolgens krijgt u een mail ter bevestiging. Deze klikt u aan. Nu bent u aangemeld om de cursus te volgen en het examen te doen.
De stap registreren mag u overslaan als u vorig jaar al hebt meegedaan. Met het zelfde email adres en wachtwoord kunt u aanloggen en direct gaan naar Algemene Taken, Code Verzilveren. U hoeft zich dan dus niet opnieuw te registreren.

Ga naar: Algemene Taken, Code verzilveren.
Vul de volgende code in: DEELNDiveEdamARZUEECTWZSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,801FansLike
2,532VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
9.3 ° C
10 °
8.9 °
80 %
9.4kmh
99 %
wo
10 °
do
11 °
vr
7 °
za
7 °
zo
5 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.