8.4 C
Purmerend
woensdag 28 februari 2024
HomeGemeenteIntentieovereenkomst met AEB voor een beter milieu

Intentieovereenkomst met AEB voor een beter milieu

Het college van B&W heeft de ambitie voor een beter milieu. Een van de maatregelen hiervoor is het beter scheiden van afval. Ons restafval bevat teveel grondstoffen die nog hergebruikt kunnen worden.

Om deze ambitie te realiseren wordt een intentieovereenkomst aangegaan met de Afvalverbranding Amsterdam (AEB). De AEB gaat een speciale ‘scheidingslijn’ ontwikkelen waarmee het restafval achteraf geschoond wordt van grondstoffen die hergebruikt kunnen worden. Het gaat dan bijv. om plastic, drankenkartons en metalen.

De verwachting is dat deze scheidingslijn eind 2017 operationeel wordt, mits voldoende partners binnen de AEB mee willen doen. Tegen die tijd krijgt u van ons nadere informatie welke gevolgen dit voor u heeft. Voor het college staat vast dat hierdoor een win/win situatie ontstaat voor het milieu, het gemak en onze gezamenlijke portemonnee.

U hoeft dan namelijk uw plastic afval niet meer gescheiden in te leveren. Tot die tijd doen wij een dringend beroep op u om het plastic afval wel apart te houden van uw restafval en dit op de bekende inzamelplaatsen weg te brengen.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,796FansLike
2,538VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
8.4 ° C
9 °
7.8 °
82 %
4kmh
100 %
wo
8 °
do
8 °
vr
9 °
za
7 °
zo
11 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.