Gemeente

Intentieovereenkomst met AEB voor een beter milieu

Het college van B&W heeft de ambitie voor een beter milieu. Een van de maatregelen hiervoor is het beter scheiden van afval. Ons restafval bevat teveel grondstoffen die nog hergebruikt kunnen worden.

Om deze ambitie te realiseren wordt een intentieovereenkomst aangegaan met de Afvalverbranding Amsterdam (AEB). De AEB gaat een speciale ‘scheidingslijn’ ontwikkelen waarmee het restafval achteraf geschoond wordt van grondstoffen die hergebruikt kunnen worden. Het gaat dan bijv. om plastic, drankenkartons en metalen.

De verwachting is dat deze scheidingslijn eind 2017 operationeel wordt, mits voldoende partners binnen de AEB mee willen doen. Tegen die tijd krijgt u van ons nadere informatie welke gevolgen dit voor u heeft. Voor het college staat vast dat hierdoor een win/win situatie ontstaat voor het milieu, het gemak en onze gezamenlijke portemonnee.

U hoeft dan namelijk uw plastic afval niet meer gescheiden in te leveren. Tot die tijd doen wij een dringend beroep op u om het plastic afval wel apart te houden van uw restafval en dit op de bekende inzamelplaatsen weg te brengen.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.