Gemeente

Spurd-VoorjaarsPurVak

Purmerendse kinderen en tieners kunnen de voorjaarsvakantie actief spelend doorbrengen. Dat kan tijdens de Spurd-VoorjaarsPurVak vanaf maandag 29 februari tot en met vrijdag 4 maart. Buurtsportcoaches en vrijwillig(st)ers van Spurd begeleiden de kinderen in de vijf sportaccommodaties en in het Spurd-Leeghwaterbad in Purmerend. De toegang tot de VoorjaarsPurVak is – behalve voor het zwembad – gratis, het programma met activiteiten en clinics staat op de website van Spurd.

De meeste activiteiten tijdens de Spurd-VoorjaarsPurVak zijn voor basisscholieren, maar er zijn ook sportieve activiteiten voor leerlingen van het voortgezet onderwijs. Verschillende sportverenigingen verzorgen in sportzalen voor basisscholieren clinics: atletiek door NEA Volharding, hockey door MHCP, rugby door Rugby Club Waterland en volleybal door ViP. Het deelnemen aan de clinics kost de kinderen niets en biedt een korte enthousiaste kennismaking met de betreffende sport.
De VoorjaarsPurVak voor basisscholieren is er van 10.00 uur tot 12.30 uur en van 13.30 uur tot 16.00 uur in de sportzalen Karekiet in Overwhere en Zuivelpad in Purmer-Noord, Brede Scholen De Kraal en De Weide in Weidevenne en in sporthal De Vaart in Purmer-Zuid. De toegang tot de VoorjaarsPurVak in de sportzalen is gratis.

Zwembad

Tijdens de VoorjaarsPurVak kunnen kinderen van 13.00 uur tot 16.00 uur ook naar de PurVak-activiteiten in het Spurd-Leeghwaterbad. In het zwembad zijn er in het sportbad en het instructiebad voor verschillende leeftijden sport- en speelactiviteiten. In het sportbad zijn onder meer een hindernisbaan en een evenwichtsbalk. Voor het zwembad geldt de gewone toegangsprijs van € 4,95 en daarvoor is vanzelfsprekend recreatief zwemmen in beschikbare baden voor en na de VoorjaarsPurVak mogelijk. Woensdagmiddag is de toegang tot het zwembad en daarmee tot de PurVak € 4,45.

Tieners

Voor jonge Purmerenders vanaf ongeveer dertien jaar is er vanaf 13.30 uur tot 16.00 uur VoorjaarsPurVak in sportzaal De Gors en maandag tot en met en donderdag ook van 19.30 uur tot 22.00 uur in sporthal De Vaart. De toegang tot de Spurd-VoorjaarsPurVak voor tieners is gratis.

Spurd verzorgt in opdracht van de gemeente de gratis toegankelijke PurVak in sportzalen.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.