13.4 C
Purmerend
zondag 14 juli 2024
HomeGemeenteAsbest gevonden gebied afgesloten (foto's)

Asbest gevonden gebied afgesloten (foto’s)

Purmerend – In de bodem van de groenstrook langs de Purmer ringvaart ter hoogte van de Kraggeveenstraat, is asbest aangetroffen. Het asbest zit opgesloten in plaatmateriaal, waardoor er geen kans is (geweest) op verstuiving of een andere vorm van bedreiging van de volksgezondheid. De gemeente sluit de locatie af met hekken en komt, na zorgvuldig vervolgonderzoek, met een saneringsplan.

De gemeente is met bewoners in gesprek over de herinrichting van de groenstrook langs de Purmer ringvaart. Tijdens één van deze gesprekken is gemeld dat er mogelijk asbest aanwezig is in de bodem van deze groenstrook. Dit hebben we laten onderzoeken en helaas blijkt deze melding juist. In de ondergrond van de groenstrook aan de Purmer ringvaart is aan de waterkant op meerdere plaatsen asbest aangetroffen. Tijdens een onderzoek in 2012 dat is geraadpleegd in de voorbereiding voor dit project, is de verontreiniging niet in deze mate aangetroffen.

Vanzelfsprekend nemen we de aanwezigheid van asbest in de openbare ruimte serieus. Daarom is besloten om het gedeelte waar asbest is aangetroffen ontoegankelijk te maken met hekken. Na vervolgonderzoek volgt een besluit over de sanering van het gebied.

Vragen

Voor vragen is een apart mailadres geopend: [email protected]. Zodra meer duidelijkheid bestaat over de sanering, worden de direct omwonenden daarover geïnformeerd.

IMG_0332
01 IMG_0338
IMG_0340
IMG_0333
IMG_0334
IMG_0335
IMG_0336
IMG_0337
IMG_0339


Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
13.4 ° C
14.4 °
12.2 °
79 %
4.5kmh
56 %
zo
19 °
ma
22 °
di
21 °
wo
22 °
do
22 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.