Asbest gevonden gebied afgesloten (foto’s)

In de bodem van de groenstrook langs de Purmer ringvaart ter hoogte van de Kraggeveenstraat, is asbest aangetroffen. Het asbest zit opgesloten in plaatmateriaal, waardoor er geen kans is (geweest) op verstuiving of een andere vorm van bedreiging van de volksgezondheid. De gemeente sluit de locatie af met hekken en komt, na zorgvuldig vervolgonderzoek, met een saneringsplan.

De gemeente is met bewoners in gesprek over de herinrichting van de groenstrook langs de Purmer ringvaart. Tijdens één van deze gesprekken is gemeld dat er mogelijk asbest aanwezig is in de bodem van deze groenstrook. Dit hebben we laten onderzoeken en helaas blijkt deze melding juist. In de ondergrond van de groenstrook aan de Purmer ringvaart is aan de waterkant op meerdere plaatsen asbest aangetroffen. Tijdens een onderzoek in 2012 dat is geraadpleegd in de voorbereiding voor dit project, is de verontreiniging niet in deze mate aangetroffen.

Vanzelfsprekend nemen we de aanwezigheid van asbest in de openbare ruimte serieus. Daarom is besloten om het gedeelte waar asbest is aangetroffen ontoegankelijk te maken met hekken. Na vervolgonderzoek volgt een besluit over de sanering van het gebied.

Vragen

Voor vragen is een apart mailadres geopend: ringvaartstrook@purmerend.nl. Zodra meer duidelijkheid bestaat over de sanering, worden de direct omwonenden daarover geïnformeerd.

 

IMG_0332

01 IMG_0338

IMG_0340

IMG_0333

IMG_0334

IMG_0335

IMG_0336

IMG_0337

IMG_0339

 

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*