6.7 C
Purmerend
dinsdag 23 april 2024
Home* WestbeemsterCollege helpt mee met opknappen van pastorietuin De Johanneshof

College helpt mee met opknappen van pastorietuin De Johanneshof

Vrijwilligersactie NLDoet 11 en 12 maart

Het college van burgemeester en wethouders gaat op vrijdag 11 maart 2016 aan de slag tijdens de nationale vrijwilligersactie NLdoet. Vanaf 9.30 uur tot 12.00 uur steekt het college de handen uit de mouwen om te zorgen dat de karakteristieke pastorietuin De Johanneshof er weer spik en span uitziet.

In de luwte van Westbeemster ademt pastorietuin De Johanneshof rust en harmonie. De tuin wordt onderhouden door vrijwilligers van stichting De Wereldtuin. Zij doen dit samen met mensen die graag buiten zijn. Het college helpt mee de tuin klaar te maken voor de komende evenementen, door houtsnippers op de paden te kruien en de moestuin te voorzien van een laag humus. Ook helpen de burgemeester en wethouders met het timmeren van koude kweekbakken en compostbakken en maken zij het tuinmeubilair schoon en knappen het waar nodig op.

Stichting De Wereldtuin
Stichting De Wereldtuin bevordert de saamhorigheid met het organiseren van ontmoetingsprojecten in De Johanneshof. De stichting organiseert tal van evenementen, zoals basisschoolleerlingen ervaring laten opdoen met het opkweken van planten en het beleven van seizoenen. Of denk aan ‘de pluktuin’, waarbij je in de zomermaanden een eigen veldboeket kunt samenstellen. Ook worden er groenten en kruiden gekweekt. In de Wereldtuin werken vrouwen uit verschillende landen en culturen samen. Wekelijks komen zij bij elkaar om in de tuin te werken en elkaar te leren kennen. Tijdens deze ontmoetingen worden verhalen, gewoonten, gebruiken en een ‘werelds’ gerecht met producten uit de tuin gedeeld.

Iedereen kan de tuin bezoeken of deelnemen aan projecten die starten op dinsdag 15 en donderdag 17 maart. Meer informatie? Neem snel een kijkje op www.johanneshof.nl

Klus ook mee!
NLdoet, georganiseerd door het Oranje Fonds, is de grootste vrijwilligersactie van Nederland en stimuleert iedereen om op 11 en 12 maart 2016 de handen uit de mouwen te steken. Iedereen die graag een vrijwillige bijdrage levert aan de maatschappij kan zich inschrijven voor een klus op www.nldoet.nl.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,900FansLike
2,550VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
6.7 ° C
7.8 °
5.6 °
76 %
4kmh
100 %
di
6 °
wo
9 °
do
9 °
vr
12 °
za
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.