Politie waarschuwt voor malafide klusjesmannen

Purmerend, Monnickendam – De politie waarschuwt regelmatig voor Engelstalige klusjesmannen die op zeer opdringerige manier hun diensten aanbieden. Het voorjaar nadert en dat is de tijd dat ook de klusjesmannen vanuit het Verenigd Koninkrijk naar Nederland afreizen.

De klussers proberen mensen geld afhandig te maken door allerlei onnodige reparaties uit te voeren. De Engelssprekende mannen hebben het afgelopen jaar door heel Nederland honderden of duizenden euro’s van mensen afgetroggeld, zonder daadwerkelijk werkzaamheden te hebben uitgevoerd of afgemaakt. Op het moment dat slachtoffers de oplichting ontdekten, waren de klusjesmannen al verdwenen.

Purmerend, Monnickendam
Dit was ook het geval afgelopen week in de omgeving van de Jurgensstraat in Purmerend en de Bereklauw in Monnickendam. Hier probeerden Iers sprekende klusjesmannen aan werk te komen. Vooralsnog is onbekend of zij ook daadwerkelijk aan het werk zijn bij mensen.

Advies politie
Ga niet in op spontane voorstellen om klusjes op te knappen van mensen die zich ongevraagd aan de deur presenteren. Wordt u met dergelijke opdringerige personen geconfronteerd of als personen op deze wijze hun diensten aanbieden, bel dan direct de politie via 0900-8844. Noteer altijd signalementen en/of kentekens. Als u wordt bedreigd of er is sprake van spoed dan belt u 112. Ook wanneer u slachtoffer bent geworden van deze klussers, meldt het dan bij de politie via 0900-8844. Denk niet alleen aan uzelf, let ook op alleenstaanden en/of ouderen in uw wijk of buurt. Deze malafide klusjesmannen gaan geraffineerd te werk en kiezen hun slachtoffers zorgvuldig. Betaal ook zeker geen voorschotten aan dit soort klusjesmannen.

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*