23.1 C
Purmerend
vrijdag 19 juli 2024
HomeBeemsterBeemster en Studená willen de gemeenteband beëindigen

Beemster en Studená willen de gemeenteband beëindigen

Het college van burgemeester en wethouders van Beemster stelt de gemeenteraad voor om de gemeenteband met de Tsjechische gemeente Studená te beëindigen.

Op initiatief van gemeente Beemster is hierover contact geweest tussen de burgemeesters van beide gemeenten. De gemeenteraad van Studená herkent de argumenten en stemt in met de voorgenomen beëindiging.

Beide gemeenten stellen vast dat de gemeenteband succesvol is geweest in het bereiken van de oorspronkelijke doelstellingen, maar dat deze in de loop der jaren, door nieuwe mogelijkheden, aan betekenis heeft verloren. De doelstellingen waren onder meer het ontwikkelen van de internationale bewustwording van de lokale bevolking, het uitwisselen van kennis en het ontwikkelen en bevorderen van vriendschappelijke contacten met de inwoners door het stimuleren van uitwisselingsprogramma’s.

We leven inmiddels in een tijd waarin we alle voorzieningen individueel voorhanden hebben, die maken dat een aantal doelstellingen inmiddels achterhaald zijn. De betekenis van de gemeenteband is in de loop van de jaren minder geworden, wat er mede toe leidde dat het organisatiecomité in Beemster voor de uitwisselingen, het Studená comité, zichzelf heeft opgeheven.

Sinds 1992 hebben Beemster en Studená een gemeenteband. Hierdoor zijn er jarenlang waardevolle uitwisselingen geweest en zijn warme en persoonlijke contacten ontstaan, die los van de gemeenteband, ook in de toekomst voortduren.

Het voorstel wordt op 22 maart 2016 in de raadscommissie besproken.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
23.1 ° C
24 °
22 °
78 %
0.9kmh
12 %
vr
23 °
za
28 °
zo
25 °
ma
22 °
di
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.