16.7 C
Purmerend
woensdag 10 juli 2024
HomeGemeenteD66 wethouder Edwin Voorbij legt functie neer

D66 wethouder Edwin Voorbij legt functie neer

Purmerend – Edwin Voorbij D66 wethouder heeft zijn functie neergelegd.

Edwin Voorbij treedt per 31 maart 2016 terug als wethouder van Purmerend. Directe aanleiding is de discussie in de gemeenteraad over zijn optreden rond het dossier BaanStede. Het college heeft begrip voor het moedige besluit van de wethouder om het belang van de stad voorop te stellen en af te treden.

Tijdens de raadsvergadering van 25 februari werd over het onderwerp BaanStede een motie van treurnis ingediend. De motie haalde weliswaar geen meerderheid, maar kreeg de steun van de voltallige oppositie. Naar het oordeel van Edwin Voorbij wordt daarmee een goed functioneren van hem en het stadsbestuur belemmerd. In een brief aan de gemeenteraad maakt hij zijn aftreden kenbaar.

‘In de laatste raad is een motie van afkeuring aan de orde geweest. Niet de motie zelf maar de wijze van verwoording van de motie raakte mij om verschillende redenen zeer diep. Zo diep dat ik niet teruggreep op de goede voorbereidingen maar naar mijn hart luisterde. Hierdoor is mijn positie politiek in dit dossier een ingewikkelde geworden. Ik heb dan ook besloten om mijn portefeuille neer te leggen. Ik ben overigens van mening dat een tussentijds vertrek in principe onwenselijk is omdat dit de inhoud, en daarmee de stad, geen goed doet. Dit besluit grijpt dan ook zeer diep in en ervaar ik, hoewel zelf besloten, als een niet-vrijwillige keuze maar ingegeven door de politieke context die is ontstaan door mijn opstelling in commissie en raad.’, aldus Edwin Voorbij.

Het college bedankt Edwin voor zijn collegialiteit en de prettige samenwerking gedurende de afgelopen jaren. Ook stelt het college het op prijs dat de fractie van D66 zo snel mogelijk met een voordracht voor een opvolger zal komen. De komende tijd zal Edwin Voorbij bezig zijn met overdracht van zijn portefeuille. Vanzelfsprekend wordt voor vervanging gezorgd tot het moment dat de opvolger benoemd is.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,960FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
16.7 ° C
17.3 °
16.1 °
80 %
2.7kmh
100 %
wo
21 °
do
20 °
vr
18 °
za
17 °
zo
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.