9.3 C
Purmerend
woensdag 21 februari 2024
HomeGemeente‘Commissievergadering Beusebos’ verschuift naar donderdag 7 april

‘Commissievergadering Beusebos’ verschuift naar donderdag 7 april

De geplande commissievergadering SOB over het Beusebos is doorgeschoven van 10 maart naar donderdagavond 7 april aanstaande. ‘Beetje kort dag’, reageert voorzitter Eric Kooijman van stichting Vrienden van het Beusebos, ‘maar we lichten onze achterban in en zetten de acties voor behoud van het Beusebos onverminderd voort.’

Eind februari kwam het nieuws naar buiten dat wethouder Voorbij onder andere op dossier Beusebos gaat samenwerken met wethouder Krieger. Kort daarna meldden deze twee wethouders in hun memo aan de commissieleden SOB: ‘Zorgvuldige voorbereiding van de stukken vraagt iets meer tijd dan voorzien. Wij willen dan ook aan de agendacommissie voorstellen de behandeling van de visie te voorzien in de maand april, zowel in de commissie als in uw Raad’. Hiermee werd het onderwerp Beusebos van de agenda van de SOB-vergadering van 10 maart geschrapt.

Op maandag 7 maart is vervolgens bekend geworden dat wethouder Voorbij zijn functie als wethouder neerlegt. Dit houdt direct verband met de (verworpen) motie van treurnis naar aanleiding van het functioneren van Voorbij op dossier BaanStede. Wanneer een plaatsvervangend wethouder aantreedt is nog niet bekend, wel is duidelijk dat wethouder Krieger het dossier Beusebos overneemt.

Kooijman: ‘We gaan ervan uit dat het onderwerp Beusebos niet opnieuw wordt doorgeschoven. Het kan niet zo zijn dat deze politieke verwikkelingen een democratische inspraak van burgers bemoeilijkt. De komende commissievergadering van 7 april biedt burgers de laatste mogelijkheid tot inspraak voor behoud van het Beusebos!’

U kunt actuele informatie vinden op www.beusebos.nl, de Beusebos-nieuwsbrief (aanmelden via website) en Facebook (Red het Beusebos en Vrienden van het Beusebos). Nieuwe insprekers voor 7 april kunnen zich melden bij stichting Vrienden van het Beusebos via [email protected].Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,801FansLike
2,532VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
9.3 ° C
10 °
8.9 °
80 %
9.4kmh
99 %
wo
10 °
do
11 °
vr
7 °
za
7 °
zo
5 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.