BeemsterCultuurGemeenteSport

Beemster Cultuurprijs & Sportpenning 2016 uitgereikt

Op maandagavond 7 maart 2016 werden de Sportpenning en de Cultuurprijs van de gemeente uitgereikt. Matthijs Franke kreeg van wethouder Aagje Zeeman de Sportpenning. Het Historisch Genootschap Beemster ontving voor het project ‘Tot op het bot uitgezocht’ van burgemeester Joyce van Beek de Cultuurprijs.

Sportspelden
De avond startte met de uitreiking van de Beemster sportspelden voor aanstormend talent. Fleur Jong was de winnares op basis van haar goede prestaties in de atletiek. Het eerste damesteam van W.B.S.V. ontving de sportspeld voor de bijzondere categorie, vanwege de verdiensten voor het damesvoetbal in de Beemster.

Cultuurprijs
Winnaar van de Cultuurprijs 2016 is het Historisch Genootschap voor het project ‘Tot op het bot uitgezocht’, mede vanwege de belangrijke en unieke bijdrage aan de cultuurhistorische identiteit van De Beemster. De overige genomineerden waren de Korenmolen De Nachtegaal, de redactie van het tijdschrift De Nieuwe Schouwschuit en Stichting Muziek aan de Middenweg.

Als verrassing ontving het Black Gospel Koor Beemster de Stimuleringsprijs Cultuurprijs. Het Gospelkoor is een veelbelovend koor dat de geldprijs van € 750,- in ontvangst nam ter verdere ontplooiing van de muzikale activiteiten.

Sportpenning
Matthijs Franke, Nederlands kampioen Karate 2015, ontving vanwege deze prachtige sportieve prestatie de Sportpenning. De andere twee genomineerden waren Pien van der Helm (Nederlands Kampioen Kano 2015) en Selma Konijn (Nederlands Kampioen Kano 2015).

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Close
Open chat
1
Heeft u vragen, opmerkingen of tips voor onze redactie? Geef het ons door....