GemeenteMonnickendam

Aanleg natuurvriendelijke oever op het Hemmeland in Monnickendam

Vanaf 21 maart gaan we met de firma Stoop starten met de aanleg van een natuurvriendelijke oever op het Hemmeland in Monnickendam. De locatie is op de luchtfoto met blauw aangegeven.

Eerst wordt het grondwerk gedaan. De vrijkomende grond wordt ter plaatse verwerkt.
Er wordt een eilandje gecreëerd waar we deze zomer een bijenkorf willen laten plaatsen door een imker, die ook de verzorging op zich neemt. De oever wordt verrijkt met nieuw aan te planten inheemse oever soorten: watermunt, waterdrieblad, zwanenbloem, dotterbloem, gele lis, egelskop, beekpunge en slangenwortel. De ontstane plekken met zwarte grond worden ingezaaid met een inheems kruidenmengsel.

Heeft u vragen over de werkzaamheden? Neemt u dan gerust contact op met de heer Rob Pool. U bereikt hem via de telefoon:(0299) 658 577 of de email: [email protected]

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.