5.3 C
Purmerend
woensdag 28 februari 2024
HomeGemeenteWaterlands college aan de slag voor NLDoet

Waterlands college aan de slag voor NLDoet

Het Oranjefonds organiseert op 11 en 12 maart, samen met duizenden organisaties in het land, NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. Ook de Waterlandse burgemeester en wethouders zetten zich in voor NLdoet en gaan bij diverse Waterlandse vrijwilligersorganisaties aan de slag.

Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. NLdoet laat zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Daarnaast draagt NLdoet bij aan het goed imago van het vrijwilligerswerk. Ook laat NLdoet zien hoe leuk het is om je vrijwillig in te zetten!

Activiteiten
Zo gaat burgemeester Luzette Wagenaar-Kroon zaterdag 12 maart jonge boomopslag verwijderen langs natuurlijke oevers van weidevogelgebied De Breek. Ter hoogte van Hoogedijk 52 heeft de werkgroep De Breek een prachtig natuurterrein ingericht voor weidevogels, steltlopers en eenden in de polder Katwoude. Aan de flauw gemaakte oevers moet echter jonge boomopslag uitgestoken worden om het uitzicht voor de weidevogels open te houden en een bloemrijke slootkant te behouden.

Wethouder Jacob Kes gaat op vrijdag 11 maart de tuin van Evean Swaensborch een opknapbeurt geven door het terras schoon te spuiten, meubels schoon te maken en bloembakken te vullen met fleurige planten. Wethouder Gabriëlle Bekhuis gaat op vrijdag 11 maart plantenbakken maken bij De Bolder.

Steentje bijdragen
Deze steun van burgemeester en wethouders geeft NLdoet een extra bijzonder tintje! Veel inwoners van Waterland dragen al hun steentje bij tijdens NLdoet maar extra handen zijn nog steeds welkom. Bijvoorbeeld bij het timmeren en schilderen van plantenbakken in De Bolder of het opknappen van het complex van SV Ilpendam en het Dorphuis in Ilpendam.

Vrijwilligers Waterland
Meer informatie over de Waterlandse klussen en over NLdoet kunt u vinden op de website van VrijwilligersWaterland VrijwilligersWaterland stimuleert vrijwillige inzet binnen de gemeente. Vrijwilligers zijn onmisbaar voor de leefbaarheid van onze gemeente.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,798FansLike
2,538VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
5.3 ° C
7 °
2.9 °
82 %
4kmh
97 %
wo
9 °
do
8 °
vr
9 °
za
9 °
zo
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.