20.1 C
Purmerend
woensdag 24 juli 2024
HomeGemeenteBestemmingsplan ‘Wherepark 2016’ ter inzage

Bestemmingsplan ‘Wherepark 2016’ ter inzage

Onderstaande bewonersbrief is bezorgd bij bewoners van Triton, Juno, Pallas, Polaris, Antares, Atlas, Sirius, Mira, Vesta, Wheredijk, Saturnusstraat, Meteorenweg,
Orionweg, Zonnelaan, Castorstraat, Polluxstraat, Mercuriusweg, Planetenstraat, Kometenstraat, Wheredijk 1 t/m 50a (woonboten):

onderwerp: bestemmingsplan ‘Wherepark 2016’ ter inzage

Beste bewoner,

Woningcorporatie Intermaris is bezig met het ontwikkelen van het terrein ‘de Driehoek’. Het project heet ‘Wherepark’ en omvat de bouw van 170 eengezinswoningen en 38 appartementen. Afgelopen januari werd tijdens een wintermarkt op het terrein door de (toekomstige) bewoners de aannemer voor het project gekozen.

Bestemmingsplan

In 2013 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan ‘Wheermolen 2012’ vastgesteld. Het gebied ‘de Driehoek’ is daarin niet meegenomen omdat de plannen voor de herontwikkeling toen nog onvoldoende duidelijk waren. De afgelopen jaren hebben Intermaris en de gemeente samen met bewoners gewerkt aan een plan. De input van de buurt is gebruikt bij de totstandkoming van het nu voorliggende ontwerp.

Ter inzage

De realisatie van de woonbuurt past niet binnen het geldende bestemmingsplan. Daarom is een nieuw bestemmingsplan ‘Wherepark 2016’ opgesteld. De wettelijke procedure voor het bestemmingsplan is gestart. Het bestemmingsplan ligt in ontwerp ter inzage. U kunt het raadplegen tot en met 7 april 2016 tijdens openingstijden in de centrale hal van het stadhuis. Ook kunt u de stukken bekijken op de website www.purmerend.nl/bestemmingsplannen en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Reageren op bestemmingsplan

We willen u in de gelegenheid stellen te reageren op het ontwerpbestemmingsplan. U kunt uw reactie (formeel: zienswijze) indienen bij de gemeenteraad van Purmerend, via Postbus 15, 1440 AA Purmerend. U kunt uw zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan ook digitaal met uw DigiD-account indienen, via ww.purmerend.nl/zienswijze.
Ook mondelinge reacties kunnen worden ingediend. Neem daarvoor eerst contact op met de behandelend ambtenaar, mevrouw C. Bernaards via telefoonnummer (0299) 452 452. Ook voor vragen kunt u contact met haar opnemen.

Het bestemmingsplan moet door de gemeenteraad worden vastgesteld. Dat zal naar verwachting voor de zomer van 2016 zijn. De bouw zou dan begin 2017 starten.

Met vriendelijke groet,

Edwin Farber
WijkmanagerSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,968FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
20.1 ° C
21.1 °
18.9 °
62 %
0.5kmh
9 %
wo
18 °
do
18 °
vr
21 °
za
20 °
zo
22 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.