GemeentePurmerend

Bestemmingsplan ‘Wherepark 2016’ ter inzage

Onderstaande bewonersbrief is bezorgd bij bewoners van Triton, Juno, Pallas, Polaris, Antares, Atlas, Sirius, Mira, Vesta, Wheredijk, Saturnusstraat, Meteorenweg,
Orionweg, Zonnelaan, Castorstraat, Polluxstraat, Mercuriusweg, Planetenstraat, Kometenstraat, Wheredijk 1 t/m 50a (woonboten):

onderwerp: bestemmingsplan ‘Wherepark 2016’ ter inzage

Beste bewoner,

Woningcorporatie Intermaris is bezig met het ontwikkelen van het terrein ‘de Driehoek’. Het project heet ‘Wherepark’ en omvat de bouw van 170 eengezinswoningen en 38 appartementen. Afgelopen januari werd tijdens een wintermarkt op het terrein door de (toekomstige) bewoners de aannemer voor het project gekozen.

Bestemmingsplan

In 2013 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan ‘Wheermolen 2012’ vastgesteld. Het gebied ‘de Driehoek’ is daarin niet meegenomen omdat de plannen voor de herontwikkeling toen nog onvoldoende duidelijk waren. De afgelopen jaren hebben Intermaris en de gemeente samen met bewoners gewerkt aan een plan. De input van de buurt is gebruikt bij de totstandkoming van het nu voorliggende ontwerp.

Ter inzage

De realisatie van de woonbuurt past niet binnen het geldende bestemmingsplan. Daarom is een nieuw bestemmingsplan ‘Wherepark 2016’ opgesteld. De wettelijke procedure voor het bestemmingsplan is gestart. Het bestemmingsplan ligt in ontwerp ter inzage. U kunt het raadplegen tot en met 7 april 2016 tijdens openingstijden in de centrale hal van het stadhuis. Ook kunt u de stukken bekijken op de website www.purmerend.nl/bestemmingsplannen en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Reageren op bestemmingsplan

We willen u in de gelegenheid stellen te reageren op het ontwerpbestemmingsplan. U kunt uw reactie (formeel: zienswijze) indienen bij de gemeenteraad van Purmerend, via Postbus 15, 1440 AA Purmerend. U kunt uw zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan ook digitaal met uw DigiD-account indienen, via ww.purmerend.nl/zienswijze.
Ook mondelinge reacties kunnen worden ingediend. Neem daarvoor eerst contact op met de behandelend ambtenaar, mevrouw C. Bernaards via telefoonnummer (0299) 452 452. Ook voor vragen kunt u contact met haar opnemen.

Het bestemmingsplan moet door de gemeenteraad worden vastgesteld. Dat zal naar verwachting voor de zomer van 2016 zijn. De bouw zou dan begin 2017 starten.

Met vriendelijke groet,

Edwin Farber
Wijkmanager


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.