16.5 C
Purmerend
zondag 16 juni 2024
HomeGemeenteWerkzaamheden Neckerdijk en bomenkap

Werkzaamheden Neckerdijk en bomenkap

Onderstaande bewonersbrief is bezorgd bij bewoners en ondernemers van Slotplein 1-17, Kanaalstraat 4-10 en 1-7, Kanaalkade 1-21a, Beemsterburgwal 2-24,
Wagenbeurs 1-7a, Gedempte Singelgracht 2-22, Neckerdijk 5-5d en 2-4c, Kanaalschans 1-33a, Nieuwstraat 1-3:

onderwerp: werkzaamheden Neckerdijk

Beste bewoner of ondernemer,

Met deze brief wil ik u informeren over werkzaamheden aan de Neckerdijk.

Wat gaat er gebeuren, en waarom

De openbare ruimte wordt toegankelijker en verkeersveiliger gemaakt en de Neckerdijk krijgt dezelfde uitstraling als het centrumgebied. De bestaande bomen worden gekapt omdat het wegprofiel verandert, of omdat ze de werkzaamheden niet zouden overleven. Er komen drie nieuwe bomen terug plus een groene middenberm.

Vijf parkeerplaatsen maken plaats voor een vrijliggend fietspad en er komt ruimte voor een breed voetpad langs de gevels van de winkels met voldoende ruimte om fietsen te stallen. De nieuwe fietspaden worden in asfalt uitgevoerd.

Hoe en wanneer

Firma Heijmans voert de werkzaamheden aan de Neckerdijk uit in de maand juni, aansluitend aan de werkzaamheden aan de Neckerstraat in de maanden april en mei.

Communicatie

Over dit project wordt u op verschillende manieren geïnformeerd:

Inloopavond

Wij nodigen u van harte uit voor een inloopavond op dinsdag 16 maart, in de zaal van Spijkerman Eten en Drinken. U kunt tussen 19:00 en 21:00 uur binnenlopen, het ontwerp van de Neckerdijk bekijken en vragen stellen aan de vakspecialisten van de gemeente.

Projectpagina

Voor dit project is een projectpagina aangemaakt op de website van de gemeente: purmerend.nl/neckerstraatendijk. Hier vindt u alle relevante en actuele informatie over het project Neckerstraat en Neckerdijk.

E-mail

Voor dit project is een speciaal e-mailadres aangemaakt: [email protected]. Vragen en opmerkingen kunt u naar dit adres sturen, ze worden door de juiste behandelaar opgepakt.

Omleiding tijdens werkzaamheden

Tijdens de werkzaamheden is de Neckerdijk voor autoverkeer geheel afgesloten. De omleiding wordt aangegeven met borden, wordt gepubliceerd in het Purmerends Nieuwsblad en op www.purmerend.nl.

Doorgaand verkeer vanuit het centrum richting A7/Neck (en vice versa) wordt omgeleid via Jaagweg, Aziëlaan en Laan der Continenten. Woningen en bedrijven blijven bereikbaar. Over de noodzakelijke omleiding voor deze werkzaamheden vindt u informatie op de projectpagina, in het Purmerends Nieuwsblad en natuurlijk via de omleidingsborden ter plekke.

Ik zie uw reacties graag tegemoet en hoop u op de informatieavond te begroeten.

Met vriendelijke groet,

D.J.M. Swart
ProjectleiderSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
16.5 ° C
17.8 °
14.4 °
71 %
4.9kmh
100 %
zo
16 °
ma
19 °
di
21 °
wo
17 °
do
20 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.