18.1 C
Purmerend
zondag 14 juli 2024
HomeGemeenteWheermolen voortgang project groot onderhoud

Wheermolen voortgang project groot onderhoud

Onderstaande bewonersbrief is bezorgd bij bewoners van Albert Schweitzerlaan 101 t/m 175, Henry Dunantstraat 93 t/m 187, Vrouwenzandstraat 30 t/m 56 en 61 t/m 157, Gouwzeestraat, Roggebotstraat, Zuiderzeestraat en de Kadoelenstraat:

onderwerp: voortgang project groot onderhoud

Beste bewoner,

Met deze brief informeer ik u over de voorbereiding van de onderhoudswerkzaamheden in uw buurt. Op 27 oktober vorig jaar hebben we tijdens een bewonersavond het uitgewerkte ontwerp laten zien. Vervolgens kregen we vanuit de omgeving Alb. Schweitzerlaan het signaal dat de gekozen inrichting met haaks parkeren zeker niet de voorkeur van alle bewoners had.

Een handtekeningenactie van bewoners zelf, en een aantal gesprekken hebben ertoe geleid dat onder de bewoners van Alb. Schweitzerlaan 101 t/m 175, Vrouwenzandstraat 30 t/m 40 en Roggebotstraat 35 t/m 119 een zogenoemd draagvlakonderzoek is gehouden. Bewoners konden kiezen voor een inrichting uitgaand van langsparkeren of haaks parkeren. Van dit onderzoek is de uitslag nu bekend en de keus voor de inrichting is inmiddels gemaakt.

Uitkomsten

De uitkomsten van de enquête zijn als volgt:

32 bewoners hebben voorkeur voor variant A, de variant met haaks parkeren;
42 bewoners hebben voorkeur voor variant B, de variant met langsparkeren;
10 bewoners geven een andere voorkeur aan dan voor A of B.
Gekozen voor langsparkeren

Na overleg met wethouder Hegger is het besluit genomen voor de inrichting van de Alb. Schweitzerlaan. Het ontwerp wordt volgens variant B aangepast. Dat is de variant waarin in de nieuwe situatie het langsparkeren terugkomt, en waarin aan de huidige eisen voor de inrichting van de straat wordt voldaan.

Hoe verder

Het college zal het uiteindelijk ontwerp bestuurlijk vaststellen, waarna de technische uitwerking en het vinden van een aannemer nog geruime tijd zal duren. Dit betekent dat uitvoering van de werkzaamheden op zijn vroegst tegen het eind van 2016 kan beginnen.

Ik hecht eraan nogmaals te benadrukken dat wij uw meedenken over de wenselijke inrichting van uw buurt als zeer waardevol hebben ervaren. Zodra wij informatie beschikbaar krijgen over de start van het werk, zullen wij u daarover informeren.

Met vriendelijke groet,

Reinier Graauwmans
projectleiderSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
18.1 ° C
19 °
17 °
73 %
5.4kmh
83 %
zo
20 °
ma
23 °
di
21 °
wo
22 °
do
25 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.