GemeentePurmerend

Wheermolen voortgang project groot onderhoud

Onderstaande bewonersbrief is bezorgd bij bewoners van Albert Schweitzerlaan 101 t/m 175, Henry Dunantstraat 93 t/m 187, Vrouwenzandstraat 30 t/m 56 en 61 t/m 157, Gouwzeestraat, Roggebotstraat, Zuiderzeestraat en de Kadoelenstraat:

onderwerp: voortgang project groot onderhoud

Beste bewoner,

Met deze brief informeer ik u over de voorbereiding van de onderhoudswerkzaamheden in uw buurt. Op 27 oktober vorig jaar hebben we tijdens een bewonersavond het uitgewerkte ontwerp laten zien. Vervolgens kregen we vanuit de omgeving Alb. Schweitzerlaan het signaal dat de gekozen inrichting met haaks parkeren zeker niet de voorkeur van alle bewoners had.

Een handtekeningenactie van bewoners zelf, en een aantal gesprekken hebben ertoe geleid dat onder de bewoners van Alb. Schweitzerlaan 101 t/m 175, Vrouwenzandstraat 30 t/m 40 en Roggebotstraat 35 t/m 119 een zogenoemd draagvlakonderzoek is gehouden. Bewoners konden kiezen voor een inrichting uitgaand van langsparkeren of haaks parkeren. Van dit onderzoek is de uitslag nu bekend en de keus voor de inrichting is inmiddels gemaakt.

Uitkomsten

De uitkomsten van de enquête zijn als volgt:

32 bewoners hebben voorkeur voor variant A, de variant met haaks parkeren;
42 bewoners hebben voorkeur voor variant B, de variant met langsparkeren;
10 bewoners geven een andere voorkeur aan dan voor A of B.
Gekozen voor langsparkeren

Na overleg met wethouder Hegger is het besluit genomen voor de inrichting van de Alb. Schweitzerlaan. Het ontwerp wordt volgens variant B aangepast. Dat is de variant waarin in de nieuwe situatie het langsparkeren terugkomt, en waarin aan de huidige eisen voor de inrichting van de straat wordt voldaan.

Hoe verder

Het college zal het uiteindelijk ontwerp bestuurlijk vaststellen, waarna de technische uitwerking en het vinden van een aannemer nog geruime tijd zal duren. Dit betekent dat uitvoering van de werkzaamheden op zijn vroegst tegen het eind van 2016 kan beginnen.

Ik hecht eraan nogmaals te benadrukken dat wij uw meedenken over de wenselijke inrichting van uw buurt als zeer waardevol hebben ervaren. Zodra wij informatie beschikbaar krijgen over de start van het werk, zullen wij u daarover informeren.

Met vriendelijke groet,

Reinier Graauwmans
projectleider

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.