College Purmerend bouwt kas en moestuin NLDoet

PURMEREND – Zaterdagmorgen 12 maart heeft het College van Purmerend de handen uit de mouwen gestoken in kade van NLDoet.

Het college van burgemeester en wethouders is ook dit jaar weer aan de slag geweest tijdens de nationale vrijwilligersactie NLdoet.
Vandaag bouwde het college mee aan een kas voor een moestuin. De moestuin werdt aangelegd in de tuin van de bewoners van de groepswoningen van de RIBW aan de Lisdoddestraat.
Dit is een locatie waar mensen met een psychische beperking in kleine groepen begeleid wonen.

Het college is al jaren actief op de nationale vrijwilligersdagen. Vorig jaar werden de rust- en trainingsruimte van De Blauwe Zon (behandelgroep voor jonge kinderen met autisme) wit geverfd. Dit jaar koos het college voor een klus bij de RIBW.

RIBW
De RIBW biedt professionele begeleiding aan mensen met tijdelijke of langdurige psychische klachten. RIBW helpt mensen om de draad weer op te pakken, inzicht te krijgen in het psychisch functioneren en de instelling begeleidt ze naar meer rust en structuur. Dat gebeurt vanuit beschermde woonvormen, begeleiding thuis, digitale begeleiding en begeleiding bij werken en participeren. Het doel is om mensen met een psychische beperking zo zelfstandig mogelijk te laten functioneren in de maatschappij. Voor meer informatie kijk op www.ribwzwwf.nl

NLdoet, georganiseerd door het Oranje Fonds, is de grootste vrijwilligersactie van Nederland en stimuleerde iedereen om op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart 2016 de handen uit de mouwen te steken.

Foto’s: Haico Kats

IMG_0660

IMG_0658

IMG_0652

IMG_0646

IMG_0645

IMG_0644

IMG_0639

IMG_0635

IMG_0632

IMG_0625

IMG_0624

IMG_0614

IMG_0613

IMG_0612

IMG_0611

IMG_0607

01 IMG_0655

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.
Met een overzicht van de belangrijkste artikelen
En exclusieve kortingsacties van winkeliers.
En veel meer. Laat u verrassen. De eerste nieuwsbrief zult u eind oktober ontvangen.

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*