112Purmerend

Purmerender bedreigd om fotoreportage

Purmerend – De fotoverslaggever Rob Klaucke heeft een dreigmail gehad omdat hij foto’s op het web heeft gezet van de Pegida demonstratie te Amsterdam.

Rob is nuchter onder de bedreiging en heeft op Twitter nog een keer de link gedeeld van de foto’s, hij heeft nog geen aangifte gedaan bij de politie.

Update 21:15 uur:

Reactie van Rob Klaucke:

“En een aangifte ga ik ook niet doen zolang het bij deze mail blijft.
Deze uitlating komt van een of andere malloot die mogelijk niets te doen had op deze zaterdagmiddag. En eigenlijk ben ik wel benieuwd of er meerdere fotoverslaggevers, en er waren er een hele hoop, dit ook hebben ontvangen. Ook verwijder ik de foto’s niet, puur omdat ik van mening ben dat alle gepubliceerde foto’s recht doen aan het beeldverslag.

Ik heb geprobeerd om een zo’n objectief mogelijk verslag te maken van deze middag en dat is mijn inziens gelukt. Ik heb de voorstanders alsmede de tegenstanders en de gehele troepenbeweging van de Politie op beeld gezet. Natuurlijk komt Pegida meer naar voren maar het was dan ook hun demonstratie.
Totaal had ik 284 foto’s waarvan ik er 81 niet gepubliceerd heb omdat ze niet relevant waren voor het verslag.
Ik heb de anonieme mail (het ip nummer heb ik wel) dan ook netjes beantwoord met de opmerking dat ik een schrijven verwacht van een of andere advocaat met een vordering. Ik ga het wel zien. Verder maak ik mij hier weinig druk over. Leuke is wel dat het aantal views op het verslag met bijna 100 is gestegen.”


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.