4 C
Purmerend
woensdag 28 februari 2024
HomeGemeenteCollege Purmerend wil Beusebos plat gooien voor Hotel

College Purmerend wil Beusebos plat gooien voor Hotel

Purmerend – Het college vraagt de raad in te stemmen met de Visie op ontwikkeling Kom A7 en haar opdracht te geven vervolgstappen te zetten voor ontwikkeling van Kom A7, om zo de kansen voor de stad te benutten. De ontwikkeling van Kom A7 is een onderwerp, dat al enkele jaren politiek-bestuurlijk op de agenda staat. Het coalitieakkoord, collegewerkprogramma en de ambities zoals verwoord in de programmabegroting 2015-2018 getuigen daarvan.

Vorig jaar heeft de raad een voorbereidingskrediet van € 100.000,- ter beschikking gesteld voor de gebiedsontwikkeling Kom A7. Dit bedrag was bestemd voor het ontwikkelen van een visie en de vervolgstappen daarop. In het document “Visie op ontwikkeling Kom A7” is beschreven waarom ontwikkeling van Kom A7 met bovenregionale functies noodzakelijk is voor de stad Purmerend.

“Ik ben blij dat we met deze visie een belangrijk punt uit de Purmerendse structuurvisie en het coalitieakkoord uit kunnen voeren. We kunnen nu op pad om onze partners in de regio en de provincie te overtuigen. We zijn al in gesprek met belangstellenden zoals een landelijke hotelketen en een ontwikkelaar van congresaccomodatie. Naast de Baanstee-Noord kunnen we nu met de Kom A7 een belangrijke lokatie voor Purmerendse werkgelegenheid in de etalage zetten.”, aldus wethouder Hans Krieger.

Deze visie is noodzakelijk voor regionaal draagvlak en het aangaan van de discussie met provincie en Rijk. In het kader van de “ladder voor duurzame verstedelijking” is het noodzakelijk om aan te tonen dat er vraag is naar de ontwikkelingen zoals voorzien in de Kom A7. Aansluiting wordt hierbij gezocht bij de wens van de gemeente Amsterdam om de druk die het toerisme op de stad legt meer regionaal te spreiden. Tevens wordt door het vaststellen van deze visie aansluiting gevonden aan de in ontwikkeling zijnde “hotelstrategie” van de Metropool Regio Amsterdam. Maar ook bij de verdere spreiding van toeristisch-recreatieve functies in de MRA. In de regio Waterland is al eerder de uitspraak gedaan dat de Kom A7 een belangrijke locatie is om boven-regionale ontwikkelingen te laten plaatsvinden. De ‘Regiovisie Waterland 2040, vitaal met karakter’ beschrijft de locatie als ‘Poort van Purmerend’, bedoeld voor ontwikkeling met hoogwaardige economische functies.

Deze visie ligt aan de basis om aan te kunnen geven welke functies concreet een plaats kunnen vinden in de Kom A7. Het gaat om functies die aanvullend zijn aan de Baanstee-Noord en de binnenstad. De visie dient om de toegestane functies in een bestemmingsplan te kunnen verankeren. De raad wordt hier nadrukkelijk bij betrokken, al dan niet aan de hand van concrete verzoeken. De tussen college en raad afgesproken werkwijze bij de verkoop van gemeentelijk vastgoed wordt hierbij toegepast.

Hier de link naar het volledige rapport.

RegioPurmerend.nl is benieuwd naar jouw reactie nu er concrete plannen op tafel liggenSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

3 REACTIES

 1. Ben het helemaal mee eens met Els, genoeg andere mogelijkheden dus afblijven van het mooie Beusebos.

 2. prestige kwestie,
  de Baanstee staat leeg zet daar een hotelletje neer.
  open de Purmereend weer in Kwadijk.
  Bij het trimpad een Hotel op het braakliggend terrein. (voorheen een manege).
  genoeg mogelijkheden.
  Maar behoud het Beukenbos.
  Of moet dit weer zo’n politiek spelletje worden als “Baanstee-Noord Nee” of de manege aan de Westerweg.
  En maar doordrammen Purmerend.

 3. Word al wel steeds voller hier zo en wat een verkeer en drukte gaat dit extra geven allemaal ?,ok wel werkgelegenheid, toerisme, maar een stukje groen is ook wel fijn voor de mens tja dubbel dit zeg wil er zeker meer van weten en of er ook daar naar gekeken word door het college ik ga het volgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,798FansLike
2,538VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
4 ° C
6.7 °
0.7 °
77 %
3.1kmh
92 %
wo
9 °
do
8 °
vr
9 °
za
9 °
zo
7 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.