Regionaal

Meer kans op werk voor 300 Noord-Hollanders

Gedeputeerde Tjeerd Talsma tekende maandag een samenwerkingsovereenkomst die meer mensen aan werk gaat helpen. Het mobiliteitsplan Noord-Holland Noord biedt de komende 2 jaar aan 300 mensen een kans om door scholing werk in de regio te vinden.

Het plan is bedoeld om mobiliteit op de arbeidsmarkt mogelijk te maken tussen bedrijven die moeten inkrimpen en bedrijven die juist groeien. Zo biedt het nieuwe perspectieven aan mensen die anders het gevaar lopen lang aan de kant te staan.

Partijen uitdagen

Het plan is een initiatief van de stichting Huis van het Werk. Dat is een samenwerkingsverband van 35 middelgrote werkgevers in de regio Noord-Holland Noord. Daarnaast werken het Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid Noord-Holland Noord (RPA-NHN), werkgevers- en werknemersorganisaties en de provincie Noord-Holland  samen bij de uitvoering van het mobiliteitsplan.
Die samenwerking is mede mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Holland. Door een provinciale garantstelling is een subsidie van 0,8 miljoen euro binnengehaald van  het Ministerie van Sociale Zaken. Talsma vindt dat passen bij de rol van de regionale overheid op de arbeidsmarkt. “Werkgevers en werknemers maken de arbeidsmarkt. Wij als provincie moeten zekerheid bieden, dynamiek mogelijk maken en de sociale partijen uitdagen om in actie te komen. Dat alles in het belang van de regionale economie van Noord-Holland Noord.”

Wie wil ik worden-plein

Op de bijeenkomst van maandag lanceerde gedeputeerde Talsma ook het‘Wie wil ik worden-plein’. Op dit online platform kan iedereen terecht om te onderzoeken welke beroepen bij zijn talenten passen en hoe hij kan (blijven) bijdragen aan de arbeidsmarkt. Het plein biedt bijvoorbeeld zelftesten, een beroepenverkenner en een overzicht van actuele vacatures.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.