13.5 C
Purmerend
zondag 14 april 2024
HomeRegionaalMeer kans op werk voor 300 Noord-Hollanders

Meer kans op werk voor 300 Noord-Hollanders

Gedeputeerde Tjeerd Talsma tekende maandag een samenwerkingsovereenkomst die meer mensen aan werk gaat helpen. Het mobiliteitsplan Noord-Holland Noord biedt de komende 2 jaar aan 300 mensen een kans om door scholing werk in de regio te vinden.

Het plan is bedoeld om mobiliteit op de arbeidsmarkt mogelijk te maken tussen bedrijven die moeten inkrimpen en bedrijven die juist groeien. Zo biedt het nieuwe perspectieven aan mensen die anders het gevaar lopen lang aan de kant te staan.

Partijen uitdagen

Het plan is een initiatief van de stichting Huis van het Werk. Dat is een samenwerkingsverband van 35 middelgrote werkgevers in de regio Noord-Holland Noord. Daarnaast werken het Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid Noord-Holland Noord (RPA-NHN), werkgevers- en werknemersorganisaties en de provincie Noord-Holland  samen bij de uitvoering van het mobiliteitsplan.
Die samenwerking is mede mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Holland. Door een provinciale garantstelling is een subsidie van 0,8 miljoen euro binnengehaald van  het Ministerie van Sociale Zaken. Talsma vindt dat passen bij de rol van de regionale overheid op de arbeidsmarkt. “Werkgevers en werknemers maken de arbeidsmarkt. Wij als provincie moeten zekerheid bieden, dynamiek mogelijk maken en de sociale partijen uitdagen om in actie te komen. Dat alles in het belang van de regionale economie van Noord-Holland Noord.”

Wie wil ik worden-plein

Op de bijeenkomst van maandag lanceerde gedeputeerde Talsma ook het‘Wie wil ik worden-plein’. Op dit online platform kan iedereen terecht om te onderzoeken welke beroepen bij zijn talenten passen en hoe hij kan (blijven) bijdragen aan de arbeidsmarkt. Het plein biedt bijvoorbeeld zelftesten, een beroepenverkenner en een overzicht van actuele vacatures.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,871FansLike
2,545VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
13.5 ° C
15.7 °
11.1 °
58 %
5.4kmh
100 %
zo
13 °
ma
8 °
di
9 °
wo
9 °
do
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.