GemeentePurmerend

Ruim € 7,7 miljoen voor verbouwing gemeentehuis Purmerend

Het zal u vast niet zijn ontgaan, sinds begin deze maand vindt een grote interne verbouwing plaats van het stadhuis aan de Purmersteenweg. Omdat ons via de social media vragen bereiken, vertellen wij u hieronder waarom de gemeente tot deze verbouw heeft besloten, wat dat kost en vooral ook wat het oplevert.

Onder de naam ‘Van buiten naar binnen’ werkt de gemeente aan een andere manier van werken. Daarbij past niet alleen een andere manier van omgang met onze inwoners en bedrijven, maar ook digitalisering en flexwerken. Zo kunnen we ook de beschikbare werkplekken beter benutten.

Wat willen we bereiken met de verbouw?

1. De mogelijkheid van tijd- en plaats onafhankelijk werken.
2. Een vernieuwde fysieke werkomgeving.
3. De mogelijkheid om instellingen te huisvesten in het stadhuis.
4. Het verlaten van het kantoor aan de Waterlandlaan (Werkplein).
5. Het terugdringen van het gebruik van papier.
6. Het terugdringen van het energiegebruik.
7. De reductie van de formatie met 38 medewerkers.
8. Een financiële besparing van 1,6 min euro per jaar.

De raad heeft € 7.775.000,- beschikbaar gesteld voor investeringen in ICT, huisvesting en inrichting:

 

  • Huisvesting € 4.856.000
  • Facilitaire zaken / inrichting € 1.239.000
  • Informatievoorziening € 1.680.000
  • Totaal € 7.775.000

De investering moet uiteindelijk een besparing opleveren van € 1.600.000,- structureel vanaf 2017. Deze besparing bestaat uit het afstoten van de locatie Werkplein (huur en exploitatie lasten), krimp in de formatie met 38 fte als gevolg van een efficiëntere manier van werken en verhuur aan derden. Zo wordt bijvoorbeeld SPURD in het stadhuis ondergebracht. Als het lukt om meer organisaties in het stadhuis onder te brengen, zal de structurele besparing nog hoger uitvallen.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

1 commentaar

  1. Weer geld uitgeven aan het gemeente huis. Besteed het geld liever aan zaken waar nu zwaar op bezuinigd word. net zo’n geldverspilling als de melkwegbrug en het dure bankje naast het gemeentehuis. maar er moet wel bezuinigd worden op de begraafplaats aan het onderhoud.

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: