PolitiekPurmerend

Wethouder Krieger presenteert incompleet rapport

“Het rapport van Krieger hangt aan elkaar van grote woorden,” zegt Eric Kooijman, voorzitter van stichting Vrienden van het Beusebos. “Niets is feitelijk onderbouwd en gedegen onderzoek ontbreekt volledig.”

In het rapport ‘Visie op ontwikkeling Kom A7‘ werden 16 maart jongstleden de plannen voor bebouwing van het Beusebos gepresenteerd. In deze visie wordt de noodzaak benadrukt van “een hoogbouwaccent van tenminste 50 meter om zo het gebied van veraf zichtbaar te maken en als oriëntatiepunt. Het hotel zou zo een bijdrage leveren aan de leesbaarheid en identiteit van Purmerend.”

Wethouder Krieger wil nog deze bestuursperiode starten met de kap van het bos en de bouw van een hoteltoren en congrescentrum. “Respectloos dat het Beusebos compleet wordt genegeerd in het rapport. Er wordt met geen woord over het bos of de recreatieve en ecologische waarde ervan gesproken” zegt Kooijman. “Je wilt je niet voorstellen dat op zo’n mooie plek de natuur moet wijken voor een toren van meer dan 50 meter hoog!”

Stichting Vrienden van het Beusebos roept iedereen op om donderdagavond 7 april aanstaande aanwezig te zijn in de raadszaal van de gemeente Purmerend bij de commissievergadering over het Beusebos. “Burgers kunnen inspreken en aanwezig zijn. Insprekers moeten zich wel even aanmelden bij de gemeente of bij ons via info@beusebos.nl zodat wij kunnen helpen.”

Nieuws maken kost nou eenmaal geld. En gratis nieuws bestaat niet. Vond u dit een interessant artikel? Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

2 commentaren

  1. schandalig dat het bos moet wijken voor zo.ñ onooglijk gebouw wat blijft er nog over voor onze kinderen en kleinkinderen dat alles maar volgebouwd wordt.
    Die wethouder moet zich schamen.
    Aftreden moet hij,weg wezen met die vent.

  2. Krieger heeft al van alles verprutst in en om Purmerend daar moet het bestuur even aan denken. …

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Heeft u nieuws, foto's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: