Gemeente

Waterland Burgemeester Luzette Wagenaar-Kroon over de aanslagen in Brussel

De vreselijke gebeurtenissen in Brussel van dinsdag 22 maart hebben ons met afschuw vervuld. De gedachten zijn bij de slachtoffers en hun nabestaanden. Ook in Nederland is de onrust groot. Via de lijnen van de veiligheidsregio en de politie worden burgemeesters op de hoogte gehouden van actuele gebeurtenissen en dreigingsniveau in Nederland.

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid heeft aangegeven dat het huidige dreigingsniveau blijft gehandhaafd. Deze was al op een hoog niveau gezet na de aanslagen in Parijs. De dreiging is substantieel, wat inhoudt dat de kans op een aanslag in Nederland nog steeds reëel is. Er is momenteel echter geen concrete informatie voor handen dat een aanslag in Nederland wordt voorbereid.

Vooral op luchthavens en stations met internationale verbindingen is de aanwezigheid van politie vergroot. Dat geldt ook voor onze buurgemeente Amsterdam.

Laten we hopen dat deze aanslagen niet doorschieten in generalisaties van bepaalde bevolkingsgroepen. Angst mag ons niet gaan regeren. Laten we wel oog en oor houden voor zorgen die leven in de gemeenschap.

Luzette Wagenaar-Kroon
Burgemeester gemeente Waterland

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.