10.3 C
Purmerend
dinsdag 16 april 2024
HomeGemeenteHoogste punt herbouw Peperstraat bereikt

Hoogste punt herbouw Peperstraat bereikt

 

Wethouder Hans Krieger, burgemeester Don Bijl en Eric Westerneng van EWP deelden vrijdag 25 april gebakjes uit aan ondernemers en winkelend publiek in de Peperstraat. Ze deden dit om te vieren dat het hoogste punt in de herbouw van de Peperstraat is bereikt. De herontwikkeling van de straat verloopt voorspoedig.

DSC_9338Na de verwoestende brand op 20 april vorig jaar, is alles op alles gezet om de Peperstraat zo snel mogelijk weer te herbouwen. Er werd vanuit de gemeente een vaste projectleider aangesteld en opdrachtgevers benaderden vrijwel direct EWP als bouwer. Hans Krieger: ‘het is goed te zien dat het zo snel gaat met de herbouw. EWP beperkt de overlast voor de straat zoveel mogelijk. Maar: er wordt natuurlijk wel gebouwd. Een klein hart onder de riem leek ons daarom een goed idee’.

De panden Peperstraat 28 en 30 moesten tot op het winkelniveau worden gesloopt. Aannemersbedrijf Feld uit Nibbixwoud is in opdracht van EWP begonnen met de herbouw en hoopt voor eind juli al klaar te zijn. Erik Westerneng: ‘Voor EWP is dit een bijzonder project, omdat we het pand voor de tweede keer neerzetten. We zorgen ervoor dat de winkelstraat zo min mogelijk overlast heeft van de werkzaamheden. Door het achterterrein van de winkels als bouwplaats te gebruiken, hoeft er zo min mogelijk materiaal in de straat te staan.’

Als deze panden klaar zijn, wordt daarna begonnen met Peperstraat 36 en 38.

Foto’s: Haico KatsSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,873FansLike
2,546VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
10.3 ° C
11.7 °
9.4 °
78 %
6.7kmh
98 %
di
11 °
wo
8 °
do
10 °
vr
10 °
za
11 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.