BeemsterGemeente

Kinderen aan zet bij keuze voor speeltoestellen in nieuwbouw

Jonge bewonertjes in De Keyser en De Nieuwe Tuinderij mogen stemmen

Op woensdag 30 maart mogen de huidige en toekomstige bewonertjes van nieuwbouwlocaties De Keyser en De Nieuwe Tuinderij meebeslissen over welke speelvoorzieningen er straks in de wijken worden geplaatst.

De Beemster Compagnie heeft twee partijen geselecteerd die beiden een uitgebreide presentatie geven over de invulling van de nieuwe speellocaties. De huidige en toekomstige bewoners zijn uitgenodigd om de presentaties bij te wonen, waarbij vooral de kinderen centraal staan. Hun stem weegt zwaarder mee dan die van de volwassenen.

“Een frisse kijk”

Wethouder Aagje Zeeman van Welzijn en Openbare Ruimte is enthousiast over het betrekken van de jonge bewoners. “Ik vind het hartstikke goed om kinderen mee te laten denken bij dit soort keuzes en dat ze wat te zeggen hebben. Zij zijn immers de gebruikers straks. Sowieso hebben kinderen vaak een heerlijke frisse kijk op de zaak en zien dingen net even anders dan wij volwassenen. Ik heb zelf al wat tekeningen gezien en ben reuze benieuwd naar de reacties”.

Na afloop kan er tot woensdag 6 april 2016 gestemd worden. Tijdens de bijeenkomst wordt verteld hoe dat allemaal precies in z’n werk gaat en hoe iedereen op de hoogte blijft van de voortgang.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.