15.9 C
Purmerend
zaterdag 15 juni 2024
HomeBeemsterKinderen aan zet bij keuze voor speeltoestellen in nieuwbouw

Kinderen aan zet bij keuze voor speeltoestellen in nieuwbouw

Jonge bewonertjes in De Keyser en De Nieuwe Tuinderij mogen stemmen

Op woensdag 30 maart mogen de huidige en toekomstige bewonertjes van nieuwbouwlocaties De Keyser en De Nieuwe Tuinderij meebeslissen over welke speelvoorzieningen er straks in de wijken worden geplaatst.

De Beemster Compagnie heeft twee partijen geselecteerd die beiden een uitgebreide presentatie geven over de invulling van de nieuwe speellocaties. De huidige en toekomstige bewoners zijn uitgenodigd om de presentaties bij te wonen, waarbij vooral de kinderen centraal staan. Hun stem weegt zwaarder mee dan die van de volwassenen.

“Een frisse kijk”

Wethouder Aagje Zeeman van Welzijn en Openbare Ruimte is enthousiast over het betrekken van de jonge bewoners. “Ik vind het hartstikke goed om kinderen mee te laten denken bij dit soort keuzes en dat ze wat te zeggen hebben. Zij zijn immers de gebruikers straks. Sowieso hebben kinderen vaak een heerlijke frisse kijk op de zaak en zien dingen net even anders dan wij volwassenen. Ik heb zelf al wat tekeningen gezien en ben reuze benieuwd naar de reacties”.

Na afloop kan er tot woensdag 6 april 2016 gestemd worden. Tijdens de bijeenkomst wordt verteld hoe dat allemaal precies in z’n werk gaat en hoe iedereen op de hoogte blijft van de voortgang.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
15.9 ° C
17.9 °
14.4 °
72 %
7.6kmh
21 %
za
16 °
zo
16 °
ma
18 °
di
21 °
wo
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.