PolitiekPurmerend

Raadslid van Meekeren geen wethouder

IMG_1034Purmerend – Paul van Meekeren, raadslid D66, mag van de Stadspartij het stokje van vertrekkend wethouder Edwin Voorbij niet overnemen. Dit melden bronnen binnen de Stadspartij. Het raadslid had 2 jaar geleden tezamen met toenmalig D66 raadslid Voorbij naar de functie van wethouder gesolliciteerd.

De voorkeur van de gehele coalitie ging toen uit naar dhr. Voorbij. Nu dhr. Voorbij zijn functie als wethouder per 31 maart 2016 heeft neergelegd is het logisch dat raadslid van Meekeren wederom kon solliciteren naar de functie maar dat is nu dus door de Stadspartij geblokkeerd. Mogelijk heeft de blokkering van de Stadspartij te maken met de ontwikkeling van de kom A7/het Beusebos waar raadslid van Meekeren tegen is.

Raadslid van Meekeren wilde niet reageren.

Update 21:00 uur: Reactie D66 woordvoerder Patrick Blokzijl zonder in te gaan op hetgeen RegioPurmerend berichtte. 

De fractie heeft een adviescommissie ingesteld die gesprekken voert met meerdere kandidaten. In de loop van april volgt dan een advies. Tevens geeft de woordvoerder aan dat dhr. Voorbij eerste kandidaat wethouder was en dat daarom dhr. Voorbij wethouder is geworden. Zolang proces adviescommissie loopt doet de woordvoerder geen mededelingen over kandidaten en namen, dit uit oogpunt van zorgvuldigheid. D66 Purmerend bepaalt zelf wie ze als kandidaat voordragen. Ze zoeken een ervaren bestuurder, met kennis van zaken en die in het team past.

Op een reactie van de Stadspartij wordt nog gewacht.

 


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.