18.1 C
Purmerend
vrijdag 24 mei 2024
HomePolitiekRaadslid van Meekeren geen wethouder

Raadslid van Meekeren geen wethouder

IMG_1034Purmerend – Paul van Meekeren, raadslid D66, mag van de Stadspartij het stokje van vertrekkend wethouder Edwin Voorbij niet overnemen. Dit melden bronnen binnen de Stadspartij. Het raadslid had 2 jaar geleden tezamen met toenmalig D66 raadslid Voorbij naar de functie van wethouder gesolliciteerd.

De voorkeur van de gehele coalitie ging toen uit naar dhr. Voorbij. Nu dhr. Voorbij zijn functie als wethouder per 31 maart 2016 heeft neergelegd is het logisch dat raadslid van Meekeren wederom kon solliciteren naar de functie maar dat is nu dus door de Stadspartij geblokkeerd. Mogelijk heeft de blokkering van de Stadspartij te maken met de ontwikkeling van de kom A7/het Beusebos waar raadslid van Meekeren tegen is.

Raadslid van Meekeren wilde niet reageren.

Update 21:00 uur: Reactie D66 woordvoerder Patrick Blokzijl zonder in te gaan op hetgeen RegioPurmerend berichtte. 

De fractie heeft een adviescommissie ingesteld die gesprekken voert met meerdere kandidaten. In de loop van april volgt dan een advies. Tevens geeft de woordvoerder aan dat dhr. Voorbij eerste kandidaat wethouder was en dat daarom dhr. Voorbij wethouder is geworden. Zolang proces adviescommissie loopt doet de woordvoerder geen mededelingen over kandidaten en namen, dit uit oogpunt van zorgvuldigheid. D66 Purmerend bepaalt zelf wie ze als kandidaat voordragen. Ze zoeken een ervaren bestuurder, met kennis van zaken en die in het team past.

Op een reactie van de Stadspartij wordt nog gewacht.

 Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,925FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
18.1 ° C
19.4 °
16.6 °
71 %
1.8kmh
96 %
vr
18 °
za
18 °
zo
21 °
ma
17 °
di
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.