18.1 C
Purmerend
dinsdag 16 juli 2024
HomeGemeentePurmer-Zuid boomt over zijn groen

Purmer-Zuid boomt over zijn groen

De Purmer-Zuid wordt algemeen gezien als een groene wijk. Die groene wijk staat dan ook centraal op de eerste thema wijkinloopavond die wordt georganiseerd door de Wijkkerngroep Purmer-Zuid en de gemeente.

Bewoners uit de Purmer-Zuid benaderen de wijkkerngroep en de gemeente geregeld met suggesties en punten die beter kunnen op het gebied van groen in de wijk. Daarnaast doen bewoners zelf al veel om het groene karakter van de Purmer- Zuid zichtbaar te maken. Dit zijn allemaal redenen voor de wijkkerngroep en de gemeente om met wijkbewoners in gesprek te gaan rond het thema ‘groen’.

Alle inwoners van de Purmer-Zuid worden van harte uitgenodigd op 12 april, van 19.30 tot 21.30 uur. De bijeenkomst vindt plaats in De Zuid-Pool.

Enkele in de Purmer-Zuid actieve organisaties tonen dan ook op welke wijze ze zich inzetten voor een leefbare wijk, met daarbij vooral aandacht voor groenbeheer. Zo zijn onder meer aanwezig de boswachter van Staatsbosbeheer die het Purmerbos beheert, vrijwilligers van de Boomgaard Groeneweg die een verwaarloosde fruitboomgaard in onze wijk weer tot leven hebben gebracht, bewoners van de ecologische wijk De Goede Meent die met materiële steun van de gemeente het groenonderhoud in hun buurtje voor hun rekening nemen, specialisten van flora- en faunabeheer lichten het groen en dierenwelzijn toe, en de wijkkerngroep Purmer-Zuid die bij diverse projecten betrokken is, zoals het planten van bomen in wijkpark De Driegang.

De gemeente komt haar groenvisie voor de wijk toelichten en wil hierover graag van gedachten wisselen met de wijkbewoners. Onderwerpen als groenonderhoud, bomenkap, adoptiegroen, natuurlijke oevers en ecologische verbindingszones kunnen worden besproken, maar wijkbewoners kunnen ook zelf een onderwerp ter sprake brengen bij wethouder Mario Hegger of een van de aanwezige specialisten van de gemeente. Uiteraard staan de vertegenwoordigers van de diverse organisaties de wijkbewoners ook graag te woord om ervaringen te delen. Bewoners die verhinderd zijn, maar wel suggesties hebben, kunnen daarover een e-mail sturen aan [email protected] De wijkkerngroep legt deze dan voor aan de wethouder of de specialisten.

Klik op afbeelding voor groter.image

 Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,959FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
18.1 ° C
19 °
17.2 °
92 %
2.2kmh
96 %
di
18 °
wo
21 °
do
23 °
vr
26 °
za
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.