8.4 C
Purmerend
woensdag 28 februari 2024
Home* HorecaEven voorstellen: eetsalon Mokum in Purmerend

Even voorstellen: eetsalon Mokum in Purmerend

IMG_2235Purmerend – Op 16 februari j.l. is eetsalon Mokum aan de Breedstraat 22 geopend. Een echte Amsterdamse broodjeszaak “Onze bedoeling was om er een echte Amsterdamse broodjeszaak van te maken en zoals je ziet is het aardig gelukt. Ik heb 19 jaar in Limburg gewoond vanwege mijn werk daar als chefkok en ik ben erg blij om hier nu weer in het noorden te zijn. Purmerend is erg leuk, een klein beetje Amsterdam alleen een beetje rustiger.”, zegt eigenaar Michael Bruinsma.

IMG_2237Michael is samen met zijn vrouw Amber verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Terwijl de muziek van Andre Hazes op de achtergrond speelt krijg ik een broodje bal voorgeschoteld met een kop koffie. Wat opvalt is dat er geen poespas bijzit. Gewoon een broodje bal. De eetsalon doet mij een beetje denken aan de eetsalon van Dobben aan de Korte Reguliersdwarstraat in Amsterdam. “Dat is inderdaad 1 van mijn voorbeelden geweest.”, geeft Michael aan. “Ik wilde een stukje Amsterdam naar Purmerend halen”

IMG_2232“Wij verkopen heerlijke zachte belegde broodjes en ook pistoletjes voor wie dat wil en natuurlijk allerlei soorten koffie, thee en zowel alcoholische als non-alcoholische dranken.” Een klant komt binnen, bestelt een broodje half-om en een pistoletje kaas om mee te nemen. Michael bedient de klant en wenst haar een fijne middag. Michael gaat verder “Ook serveren wij verse soepen, tosti’s en uitsmijters en binnenkort gaan wij ook ontbijt en diner serveren. Aan het diner ben ik nog aan het sleutelen. Maar dat je straks in de winter stamppotten kan afhalen of hier natuurlijk kan opeten is bijna zo goed als zeker. De mensen moeten even weten waar wij zitten, want wij zitten in een pand waar al verschillende zaken hebben gezeten en het lijkt wel alsof de mensen niet binnen durven te komen. Het is heel gezellig binnen, een Amsterdamse ambiance met lekkere Hollandse muziek. Iedereen is van harte welkom, jong en oud, en als ze alleen een kopje koffie willen is dat ook goed. Als je het mee wil nemen is het ook prima.” Het geserveerde broodje bal met de kop koffie die ik kreeg voorgeschoteld heeft in ieder geval prima gesmaakt. Eetsalon Mokum is zeker een bezoekje waard.

IMG_2238

U vindt eetsalon Mokum aan de Breedstraat 22 in Purmerend. De website met de menukaart vindt u op www.eetsalon-mokum.nl

Verslag: RKSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Tip: Misschien moet de eigenaresse wat minder vaak buiten gaan roken, als het koud is met een dikke jas aan en de deur van de zaak dicht. Ook zou meer licht in de zaak, zodat je van buiten naar binnen kan kijken, wellicht meer klanten trekken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,796FansLike
2,538VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
8.4 ° C
9 °
7.8 °
82 %
4kmh
100 %
wo
8 °
do
8 °
vr
9 °
za
7 °
zo
11 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.