GemeentePurmerend

Purmerend verwelkomt 80.000ste inwoner

Purmerend – Burgemeester Don Bijl verwelkomde donderdag 31 maart de 80.000ste inwoner van Purmerend. Deze belangrijke mijlpaal is bereikt toen Lesley Voogdt zijn zoon Daley Voogdt kwam inschrijven bij de gemeente. Burgemeester Bijl ging bij de kersverse vader en moeder Kim Hobbij op kraambezoek. Baby en ouders kregen hierbij een bijzonder geschenk.

De groei naar 80.000 inwoners is een belangrijke stap. Bij de eerstvolgende gemeenteraadsverkiezingen komen er 2 raadszetels bij. Dat zou betekenen dat de gemeenteraad van Purmerend in 2018 37 raadsleden telt in plaats van de huidige 35.

Groeigemeente
Purmerend groeide altijd. Aanvankelijk als aantrekkelijke woongemeente voor Amsterdam en zijn omgeving, maar inmiddels ook door Purmerenders die verhuizen binnen de eigen stad. Dat leidt niet altijd tot meer inwoners, omdat deze interne verhuizers vaak jongeren zijn die zelfstandig gaan wonen. Woonden er in 1960 nog gemiddeld 4,0 mensen op één adres, nu is dat slechts 2,2.

3.500 woningen erbij?
Purmerend rekent op de bouw van circa 3.500 extra woningen in de komende jaren. Mogelijk worden dat er zelfs meer. Hoeveel woningen er concreet gebouwd zullen worden, is echter niet met zekerheid te zeggen. Burgemeester Bijl: ‘We rekenen er natuurlijk wel op dat er mooie woning voor Daley beschikbaar is, als hij besluit om zelfstandig te gaan wonen. Onze 80.000ste inwoner willen we graag binnen de eigen gemeente houden.’


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.