10.9 C
Purmerend
donderdag 18 april 2024
HomeGemeentePurmerend verwelkomt 80.000ste inwoner

Purmerend verwelkomt 80.000ste inwoner

Purmerend – Burgemeester Don Bijl verwelkomde donderdag 31 maart de 80.000ste inwoner van Purmerend. Deze belangrijke mijlpaal is bereikt toen Lesley Voogdt zijn zoon Daley Voogdt kwam inschrijven bij de gemeente. Burgemeester Bijl ging bij de kersverse vader en moeder Kim Hobbij op kraambezoek. Baby en ouders kregen hierbij een bijzonder geschenk.

De groei naar 80.000 inwoners is een belangrijke stap. Bij de eerstvolgende gemeenteraadsverkiezingen komen er 2 raadszetels bij. Dat zou betekenen dat de gemeenteraad van Purmerend in 2018 37 raadsleden telt in plaats van de huidige 35.

Groeigemeente
Purmerend groeide altijd. Aanvankelijk als aantrekkelijke woongemeente voor Amsterdam en zijn omgeving, maar inmiddels ook door Purmerenders die verhuizen binnen de eigen stad. Dat leidt niet altijd tot meer inwoners, omdat deze interne verhuizers vaak jongeren zijn die zelfstandig gaan wonen. Woonden er in 1960 nog gemiddeld 4,0 mensen op één adres, nu is dat slechts 2,2.

3.500 woningen erbij?
Purmerend rekent op de bouw van circa 3.500 extra woningen in de komende jaren. Mogelijk worden dat er zelfs meer. Hoeveel woningen er concreet gebouwd zullen worden, is echter niet met zekerheid te zeggen. Burgemeester Bijl: ‘We rekenen er natuurlijk wel op dat er mooie woning voor Daley beschikbaar is, als hij besluit om zelfstandig te gaan wonen. Onze 80.000ste inwoner willen we graag binnen de eigen gemeente houden.’Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,873FansLike
2,547VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
10.9 ° C
12.2 °
8.9 °
65 %
2.7kmh
100 %
do
11 °
vr
9 °
za
9 °
zo
10 °
ma
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.