PolitiekPurmerend

Peiling politiek Purmerend voorjaar 2016

Afgelopen week heeft RegioPurmerend.nl een peiling gehouden onder 793 inwoners van Purmerend met de vraag op welke politieke partij u op dit moment zou stemmen als er gemeenteraadsverkiezingen zouden zijn? Deze peiling is afgelopen week gedaan door mensen op straat en in diverse winkelcentra om hun mening te vragen. Gebleken is dat 29.4% stemt zoals ze twee jaar geleden hebben gedaan, 30.7% stemt niet, 14% weet het niet en 25.8% kiest een andere partij dan in 2014. Ook konden de Purmerenders stemmen op andere partijen die thans niet in de raad zitten zoals de PVV, SP, 50 plus en PvdD. De uitslag is berekend door de stemmen van 438 inwoners.

Hierbij de uitslag vanuit de percentages omgezet naar de toekomstige 37 raadszetels:

image
Klik voor groter beeld.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.