BeemsterGemeente

Beemster heeft gemeenteband met Studená beëindigd

De gemeenteraad van Beemster heeft tijdens de raadsvergadering van 22 maart 2016 besloten de gemeenteband met Tsjechische gemeente Studená te beëindigen.

Omdat de gemeenteraad van Studená eerder al, op het voorstel van Beemster, had besloten deze band te beëindigen, is dit nu definitief.

De gemeenteband bestond sinds 1992 en is succesvol geweest in het bereiken van de doelstellingen. De doelstellingen waren onder meer het ontwikkelen van de internationale bewustwording van de lokale bevolking, het uitwisselen van kennis en het ontwikkelen en bevorderen van vriendschappelijke contacten met de inwoners door het stimuleren van uitwisselingsprogramma’s. De gemeenteband heeft betekenis gehad voor de beide gemeenschappen en er zijn warme en persoonlijke contacten ontstaat, die los van de gemeenteband, ook in de toekomst zullen voortduren.

De gemeente spreekt haar waardering uit voor diegenen die destijds actief zijn geweest om de gemeenteband tot een succes te maken.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.