17.7 C
Purmerend
dinsdag 16 juli 2024
HomeRegionaalDenk mee over het OV in Noord-Holland Noord

Denk mee over het OV in Noord-Holland Noord

De provincie Noord-Holland vraagt alle betrokkenen, zoals belangorganisaties, gemeenten maar ook de reizigers om hun mening te geven over het ontwerp Programma van Eisen (PvE) voor de aanbesteding van het openbaar vervoer Noord-Holland Noord.

Deze concessie geeft een vervoerder het alleenrecht om het openbaar vervoer te verrichten binnen de regio Noord-Holland Noord van 22 juli 2018 tot medio 2028. Het ontwerp Programma van Eisen bevat de eisen waaraan de vervoerder moet voldoen.
De provincie vraagt de reizigersorganisatie Rocov Noord-Holland, de gemeenten in het gebied Noord-Holland Noord (boven de lijn Castricum – Purmerend), de Stadsregio Amsterdam en de provincies Friesland en Flevoland om een reactie op het ontwerp PvE. Daarnaast worden belanghebbenden – zoals reizigers, inwoners, en bedrijven – uitgenodigd om hun mening te geven.
Aanbod OV
De provincie streeft er naar om het huidige openbaar vervoer aanbod zoveel mogelijk in stand te houden. Wel geeft de provincie ruimte om beter in te spelen op de vraag naar openbaar vervoer. Ook geeft de provincie in het PvE de ruimte om aansluiting te zoeken bij lokale initiatieven zoals WMO-vervoer of een verdere ontwikkeling van de Texelhopper in de provincie Noord-Holland.
Duurzaam OV
De provincie wil een verdere verduurzaming van het openbaar vervoer realiseren. In de aanbesteding wordt de vervoerder opgedragen om de overgang naar geen uitstoot van CO2 (zero emissie) vorm te geven. In verband met de levensduur van de bussen dient in 2025 minimaal 50 procent van de bussen zero emissie te hebben. In de jaren daarna is een doorgroei naar 100 procent vereist. Zero emissie beperkt zich niet tot elektrisch vervoer. Er zijn ook andere technieken en ontwikkelingen die daar aan bij kunnen dragen, zoals bijvoorbeeld waterstof. Door eisen te stellen op het gebied van uitstoot van het materieel en beperkingen van het geluidsniveau draagt de provincie bij aan de leefbaarheid van de omgeving.
Verdere procedure
Het PvE ligt van 31 maart tot en met 15 mei 2016 ter inzage. Voor iedereen is er de mogelijkheid om schriftelijk te reageren. De provincie geeft in de Nota van Zienswijzen haar reactie op de ingekomen schriftelijke adviezen, zienswijzen en reacties. Het definitieve Programma van Eisen wordt in de zomer van 2016 vastgesteld, waarna de aanbestedingsprocedure gaat lopen. Na de formele procedures vindt begin 2017 de gunning van de concessie Noord-Holland Noord plaats.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,959FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
17.7 ° C
18.4 °
16.7 °
81 %
4.5kmh
99 %
di
18 °
wo
21 °
do
23 °
vr
25 °
za
25 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.