Purmerend uniek met moderne Bubbles in de binnenstad

Purmerend – Donderdag 7 april begint de gemeente met het plaatsen van 23 ‘Bubbles’ in de binnenstad. Purmerend is daarmee, naast Berlijn, de enige stad in Europa waar deze moderne, ronde afvalbakken te bewonderen zijn.

De Bubbles komen in plaats van 46 afvalbakken die nu in de binnenstad staan. De nieuwe bakken zijn groter, efficiënter en flexibel en worden leeggehaald met een zuigsysteem waardoor ze ook nog eens arbotechnisch verantwoord zijn. De locaties zijn bepaald na overleg met ondernemers uit de binnenstad. Wethouder Mario Hegger zal demonstreren hoe het leegsysteem in zijn werk gaat.

De Bubble is winnaar van de ‘Red Dot Product Design Award’. Dit is een internationale prijs voor het meest inventieve product beoordeeld op design en functie. Winnende producten worden een jaar lang tentoongesteld in de ‘Red Dot’ Musea van Essen en Taipei. Behalve in het museum staat hij straks dus ook in Purmerend! De Bubble heeft een grotere inhoud dan de huidige prullenbakken. In totaal worden er in de binnenstad 46 prullenbakken met een inhoud van 3,2 m3 verwijderd. Er komen 23 Bubbles met een inhoud van 8,2 m3 voor terug. Dat betekent meer capaciteit met minder bakken. De Bubbles zijn flexibel: ze staan los op de grond, zodat ze bijvoorbeeld bij evenementen of per seizoen verplaatst kunnen worden. Daarnaast zijn ze efficiënter te legen. Ze worden niet handmatig geleegd, maar leeggezogen. De Bubbles komen op 23 plekken te staan. Deze locaties zijn bepaald na overleg met de ondernemers van de binnenstad.

Zie hieronder. Dit moeten ze dan ongeveer worden.

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*