4.3 C
Purmerend
dinsdag 23 april 2024
HomeGemeenteCollege Purmerend: ruimte om ambities te realiseren

College Purmerend: ruimte om ambities te realiseren

Het financieel meerjarenperspectief van de gemeente Purmerend is gunstig. Er is structureel 0,6 miljoen euro meer ruimte om aan de stad te besteden. Ook is vorig jaar met een positief resultaat van 13,3 miljoen euro afgesloten. Het college stelt voor om dit geld enerzijds te reserveren voor een aantal zaken zoals de uitvoering van haar zorgtaken, en anderzijds om de algemene reserve verder op pijl te brengen. Deze komt daarmee op 15,7 miljoen euro terwijl de risico’s zijn gedaald naar 15 miljoen euro. Dat is positief en betekent dat de gemeente financieel gezien de goede kant op gaat. Het college stelt aan de gemeenteraad voor om een deel van het geld uit de geven en een groot aantal ambities uit het coalitieakkoord te realiseren.

De kaderbrief beschrijft de financiële positie van de gemeente en de uitgangspunten die van invloed zijn op de meerjarenbegroting die in november wordt behandeld door de gemeenteraad.

Ruimte voor ontwikkelingen en keuzes

Vorig jaar was het college minder positief. Maar met de huidige financiële situatie durft zij het voor dit jaar aan om een aantal keuzen te realiseren die in de midterm review waren opgenomen, conform de wensen van de coalitie. Zo vindt het college veiligheid nog steeds een belangrijk onderwerp en stelt daarom voor om extra handhaving capaciteit in te zetten. Ook cameratoezicht is zeer effectief gebleken en wordt daarom uitgebreid. Het college investeert verder in sport en gaat de komende tijd meer fietspaden asfalteren.

Lagere lasten inwoners

De afvalstoffenheffing en de rioolrechten die inwoners betalen zijn kostendekkend. Omdat de lasten, waaronder de rente, per huishouden dalen, kunnen de tarieven omlaag. De OZB stijgt met 0,6%, aangepast aan het CBS prijsindexcijfer. In totaal betekent dit dat huishoudens in 2017 gemiddeld 10 euro minder per jaar gaan betalen.

Verdere vaststelling Kaderbrief

Op 18 mei is er een vergadering waar inwoners kunnen inspreken over de kaderbrief. Op 19 mei wordt de kaderbrief in de raadscommissie behandeld en op 15 juni in de gemeenteraad.

Hier de link naar de kaderbrief.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Wat is de schulden last nu echt in P’rend daar horen de burgers niets over ?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,899FansLike
2,549VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
4.3 ° C
6 °
2.2 °
71 %
0.5kmh
38 %
di
9 °
wo
9 °
do
9 °
vr
11 °
za
8 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.