13 C
Purmerend
vrijdag 12 april 2024
HomeGemeente22.000 zonnepanelen op Baanstee-Noord Purmerend - Grootste van Nederland in stedelijk gebied

22.000 zonnepanelen op Baanstee-Noord Purmerend – Grootste van Nederland in stedelijk gebied

Purmerend – Vrijdag 8 april tekenen wethouder Hans Krieger en de aandeelhouders van Alleco Solar Energy B.V. de huurovereenkomst voor de bouw van ‘Solar Campus Purmerend’, de grootste in stedelijk gebied. Nog deze zomer worden er 22.000 zonnepanelen geplaatst op bedrijventerrein Baanstee-Noord, op een oppervlakte van meer dan 8 hectare.

“Het mes snijdt aan twee kanten” aldus een tevreden wethouder Hegger. “Het zonnepanelenpark levert een enorme hoeveelheid duurzame energie op en draagt bij aan de reductie van de CO2-uitstoot. Met de komst van het zonnepanelenpark wordt onze gemeente dus nog duurzamer.” Wethouder Krieger: “Het zonnepanelenpark komt op het nog niet bouwrijpe gedeelte van Baanstee-Noord. De gemeente hoeft hiervoor geen aanpassingen te doen en de realisatie van dit zonnepanelenpark zit mogelijke vestigers niet in de weg. Zo hebben beide partijen er voordeel van.”

Groene stroom voor 1.400 huishoudens
Het zonnepanelenpark wordt de grootste van Nederland in stedelijk gebied. Jaarlijks levert het meer dan 5 miljoen kWh energie op, genoeg om zeker 1.400 huishoudens van groene stroom te voorzien. De opgewekte stroom wordt rechtstreeks verkocht aan energiebedrijf VandeBron die het aan lokale gebruikers zal aanbieden.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

4 REACTIES

 1. als men eerst huizen had gebouwd en de daken met zonnepanelen had belegd dan hadden er ook weer mensen aan een woning geholpen kunnen worden die nu bij hun ouders moeten blijven wonen en niet ienn jaar moeten wachten op een betaalbare woning

 2. Hoor ik dhr Krieger gisteren, tijdens de SOB-vergadering over ontwikkeling Kom A7, nou het volgende zeggen: “Werkgelegenheid is een verantwoordelijkheid die wij met elkaar hebben. Wij vinden het als college, en als coalitie, een hele belangrijke verantwoordelijkheid om te zorgen voor banen, banen, banen. Daarvoor hebben we straks met de Baanstee-Noord en de Kom A7 twee prachtige instrumenten in handen.”?

  Juist, en daarom stop je dit braakliggend terrein vol met 8 hectare zonnepanelen?
  Hoeveel werkgelegenheid is hiermee gecreëerd?

 3. en maar klagen dat het co2 gehalte in de regio omhoog gaat. wat dacht je dan wat het gevolg zou zijn van het doen verdwijnen van al dat groen en bomen in de regio.

 4. Een wanhopige poging van krieger en zijn vriendjes om de schijn op te houden dat de Baanstee Noord geen mislukking is. Ik ben benieuwd hoeveel huur er wordt betaald.

  Goed omgaan met ruimte HAHAHAHA pleur er maar zonnepanelen neer. En dat in een tijd dat de energieprijzen historisch laag zijn. Gedoemd om te mislukken. Dus zal er nog meer subsidiegeld bij moeten.

  8 hectare mooi weidegebied naar de kloten. Voor die miljoenen die het gekost heeft om de droom van Kriegertje levend te houden had de gemeente ook zonnepanelen voor burgers kunnen subsidieren. Dan kan iedere purmerender die dingen op zijn dak zetten, en blijft de polder zijn schoonheid behouden !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,874FansLike
2,545VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
13 ° C
13.9 °
11.7 °
80 %
6.3kmh
98 %
vr
17 °
za
18 °
zo
12 °
ma
10 °
di
8 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.