112Purmerend

Purmerender 17 jaar cel voor dodelijk aanslag boot Wormer

Op 13 april 2015 kwam door een ontploffing van een bom bij de woonboot Zeus een man om het leven en zijn partner werd zwaar gewond. De rechtbank heeft vandaag de dader veroordeeld tot een gevangenisstraf van 17 jaar. De dader is ook veroordeeld voor de voorbereiding van moord op de bezitter van de woonboot De Hoop.

Geen tbs
De rechtbank is niet meegegaan met de eis van de officier van officier om 10 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging op te leggen. De dader had geen medewerking verleend aan het onderzoek bij het Pieter Baan Centrum en verder waren er te weinig aanwijzingen om van een stoornis te kunnen spreken, waardoor tbs door de rechtbank niet mogelijk wordt geacht. Voor het geval dat tbs niet zou kunnen, had de officier van justitie een gevangenisstraf van 20 jaar geëist

Schadevergoeding
Omdat tussen het teweeg brengen van de noodlottige explosie en de voorbereiding van moord op een ander een duidelijke samenhang bestaat, heeft de rechtbank de gevangenisstraf enigszins gematigd. Deze samenhang bracht de verdachte zelf tijdens de zitting ook tot uitdrukking door te zeggen, dat hij de twee boten abusievelijk had verwisseld. Aan het vrouwelijke slachtoffer moet de dader ruim 126.000 euro aan schade betalen. Van het stalken van een ex-vriendin is de verdachte vrijgesproken

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.