18.6 C
Purmerend
vrijdag 21 juni 2024
Home* PreventieOgen en Oren Weidevenne van start

Ogen en Oren Weidevenne van start

Op 23 mei a.s. om 19:30 uur wordt er een informatiebijeenkomst gehouden voor de start van een Ogen en Oren project in de Weidevenne. In andere delen van Purmerend zijn al Ogen en Oren teams actief met groot succes. De avond zal worden geopend door burgemeester Bijl en zal er door het Ogen en Oren team Purmer-Noord en de Politie verschillende presentaties worden gegeven. Naar een lokatie voor de bijeenkomst wordt nog gezocht.

Het doel van het project is om bewoners te bewegen zelf op pad te gaan en de wijk met andere ogen te bekijken. Dit kunnen bewoners bijvoorbeeld doen door de politie te bellen als ze iets verdachts zien. Het project is nodig omdat er landelijk een stijging te zien is van het aantal woninginbraken. Ook in Hoorn, Purmerend en Zaanstad is deze trend zichtbaar.

Gemeente en politie hebben een faciliterende rol: zij zorgen ervoor dat de bewoners die op pad gaan een hesje (eventueel) en een zaklamp krijgen en alle informatie die zij nodig hebben. Ook geeft politie Zaanstreek-Waterland en Noord-Holland Noord tijdens informatieavonden tips aan buurtbewoners en informatie over inbraakpreventie. Er wordt onder andere antwoord gegeven op de vraag hoe je een inbreker kunt herkennen, wat een verdachte situatie is en wanneer je 112 moet bellen.

Indien u geïnteresseerd bent om deze bijeenkomst bij te wonen kunt u zich aanmelden op de Facebookpagina “Wij Weidevenners” (bericht van 10 april) of via een e-mail aan [email protected].Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
18.6 ° C
19.5 °
17.8 °
71 %
1.3kmh
97 %
vr
18 °
za
17 °
zo
21 °
ma
22 °
di
24 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.