23.9 C
Purmerend
donderdag 18 juli 2024
HomeNatuurVisieplan Kom A7 niet door provinciale beugel

Visieplan Kom A7 niet door provinciale beugel

Purmerend – De redactie van RegioPurmerend.nl heeft in haar mailbox de volgende ingezonden brief van Statenlid van de provincie N.H. Lammert van Raan ontvangen met het verzoek deze te publiceren.

“Klip en klaar is gesteld dat de huidige plannen niet zullen worden goedgekeurd volgens de huidige provinciale ruimtelijke verordening”

“Vertelt wethouder Krieger nou wel of niet alles wat hij weet?

IMG_3421Donderdag 7 april sprak ik in als bezorgde burger van Noord-Holland over de voorgenomen kap van het Beusebos langs de A7.
Daar moet een zoveelste hotel-, kantoren- en ‘fun’- complex komen.

Noodzakelijk, volgens wethouder Krieger, om Purmerend in de vaart der volkeren te houden. Ook noodzakelijk om het beslist nou net op die plek neer te zetten. Een plek waar in 40 jaar een prachtig bos is verrezen, juist omdat het met rust is gelaten. Een bos waarvan inmiddels het grote belang voor mens en dier overtuigend is aangetoond.

Naast bezorgde burger ben ik ook statenlid in de provincie Noord-Holland voor de Partij voor de Dieren. Wij hebben eind 2015 vragen gesteld in de commissie ruimtelijke ordening of deze plannen doorgang kunnen vinden in hun huidige vorm. De verantwoordelijk gedeputeerde heeft contact gehad met de gemeente Purmerend erover.

Vlak voor het inspreken heb ik nog even informeel gevraagd naar de stand van zaken. Klip en klaar is gesteld dat de huidige plannen niet zullen worden goedgekeurd volgens de huidige provinciale ruimtelijke verordening. Eén van de redenen is dat Purmerend binnen haar grenzen voldoende planruimte heeft om dergelijke plannen te ontwikkelen, denk aan het leegstaande Baanstede Noord. Tot drie keer toe is dit Purmerend verteld. Drie keer! Dit heb ik medegedeeld aan de raadsleden tijdens het inspreken.

In reactie ontkende Wethouder Krieger keihard dat er zo’n soort afkeuring is. Dat er nog geen uitsluitsel is van de provincie, zoals de wethouder beweerde en daarmee defacto zei dat ik onjuistheden vertel, komt enkel en alleen omdat er nog geen formeel verzoek is gedaan. Da’s erg kinderachtig van hem, zoals iedereen kan begrijpen.

Krieger en kornuiten weten dus donders goed dat de huidige plannen niet door de provinciale beugel kunnen. Het zou hen sieren als ze dat toe gaven en met betere plannen zouden komen en het Beusebos met rust zouden laten!

Lammert van Raan
Bewoner en Statenlid Noord Holland”

De video van deze inspreker vindt u hier.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

2 REACTIES

  1. Kom die naam van die Krieger mij een beetje te vaak tegen, wordt tijd dat deze man een toontje lager gaat zingen, begint een beetje te irriteren. Soort zelfbenoemde zonnekoning van P’end en omstreken .

  2. Krieger vindt zichzelf boven iedereen verheven en wil altijd zijn zin doordrijven
    De man wil vast een standbeeld in Purmerend van hem zelf

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
23.9 ° C
25.6 °
22.2 °
64 %
1.3kmh
89 %
do
24 °
vr
27 °
za
28 °
zo
24 °
ma
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.