Regionaal

Fortenseizoen weer geopend

In het weekend van 16 en 17 april openen de forten van de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie hun deuren voor publiek. ‘Werelds’ erfgoed staat dit weekend centraal.

IMG_2874Het is dit jaar extra feestelijk omdat de Stelling van Amsterdam dit jaar 20 jaar UNESCO Werelderfgoed is! Tal van forten en vestingsteden organiseren activiteiten rondom het thema Werelds Erfgoed; wereldgerechten, wereldmuziek en wereldspellen. Van culinair genot tot spannende speurtochten en expedities, rondleidingen, quizzen en niet te vergeten prachtige wandel- en fietstochten. Het programma staat op www.stellingvanamsterdam.nl en www.forten.nl.

Stelling van Amsterdam en Nieuwe Hollandse Waterlinie

De Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie zijn uniek in de wereld. Zij zijn onderdeel van de nationale verdedigingslinie die Nederland verdedigde tegen een mogelijke vijand. In 2016 is de Stelling van Amsterdam 20 jaar UNESCO Werelderfgoed. Dit wordt gevierd met 20 aantrekkelijke publieksactiviteiten en meer. De UNESCO Werelderfgoedstatus is belangrijk voor de ontwikkeling en het behoud van de linies met haar forten. De Stelling van Amsterdam bestaat uit 46 forten en batterijen, dijken en sluizen rondom Amsterdam. De linie werd gebouwd tussen 1880 en 1914.

Foto’s: Haico Kats

IMG_2882

IMG_2922

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.