15.9 C
Purmerend
zaterdag 15 juni 2024
HomeRegionaalFortenseizoen weer geopend

Fortenseizoen weer geopend

In het weekend van 16 en 17 april openen de forten van de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie hun deuren voor publiek. ‘Werelds’ erfgoed staat dit weekend centraal.

IMG_2874Het is dit jaar extra feestelijk omdat de Stelling van Amsterdam dit jaar 20 jaar UNESCO Werelderfgoed is! Tal van forten en vestingsteden organiseren activiteiten rondom het thema Werelds Erfgoed; wereldgerechten, wereldmuziek en wereldspellen. Van culinair genot tot spannende speurtochten en expedities, rondleidingen, quizzen en niet te vergeten prachtige wandel- en fietstochten. Het programma staat op www.stellingvanamsterdam.nl en www.forten.nl.

Stelling van Amsterdam en Nieuwe Hollandse Waterlinie

De Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie zijn uniek in de wereld. Zij zijn onderdeel van de nationale verdedigingslinie die Nederland verdedigde tegen een mogelijke vijand. In 2016 is de Stelling van Amsterdam 20 jaar UNESCO Werelderfgoed. Dit wordt gevierd met 20 aantrekkelijke publieksactiviteiten en meer. De UNESCO Werelderfgoedstatus is belangrijk voor de ontwikkeling en het behoud van de linies met haar forten. De Stelling van Amsterdam bestaat uit 46 forten en batterijen, dijken en sluizen rondom Amsterdam. De linie werd gebouwd tussen 1880 en 1914.

Foto’s: Haico Kats

IMG_2882

IMG_2922Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
15.9 ° C
17.9 °
14.4 °
72 %
7.6kmh
21 %
za
16 °
zo
16 °
ma
18 °
di
21 °
wo
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.